Viroloog Steven Van Gucht en de grafiek over onze mobiliteit.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht en de grafiek over onze mobiliteit. © Crisiscentrum

Analyse van mobiliteit toont aan: “Mensen hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om Kerstmis te vieren in hun bubbel”

Viroloog Steven Van Gucht heeft woensdag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano een analyse gepresenteerd van de mobiliteit van de Belgen rond kerst. En die is hoopgevend.

136 reacties

 • Anna Pauels

  2 weken geleden
  Ik zou graag alle "vals" positieve coronabesmettingen eruit gefilterd zien, de juiste cijfers eens zien en een vergelijking van het aantal overlijdens met een zwaar griepjaar. Volgens mij verschilt dit niet erg, maar welke wetenschapper en journalist durft dit aan?
 • Harry Anthoni

  2 weken geleden
  Met grafieken kan je blijkbaar toch alles uitleggen, niet?
 • RIET HEIRMAN

  2 weken geleden
  Elke dag volgen we de cijfers, maar ze vertellen maar een deel van het verhaal, dit wordt wellicht zo gestuurd vanuit de overheid, want ik denk dat deze wetenschapper die voor de overheid werkt, ook de regels moet volgen. Nu ineens veel minder besmettingen, maar er is ook veel minder getest tijdens de kerstdagen (personeel vierde ook), dus wie de waarheid wil weten, kijk op het dashboard van sciensano waar alle gegevens staan.
 • marc van de poel

  2 weken geleden
  Het effect van Kerstmis zal wel meevallen waarschijnlijk. Wij doen ons best. Dat kan je van het beleid niet zeggen. Dat onze top ministers (ahuum), als ze tenminste even tijd hebben, tussen 2 TV optredens in, nu maar werk maakt van de massale inentingen. En een verplichte quarantaine regeling voor zij die de prik weigeren. Maar daar zal het Links 'alles moet kunnen' beleid wel geen oren naar hebben.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 weken geleden
  Van Gucht wordt nog ooit minister van mobiliteit.
 1. Overleg slimme kilometerheffing in Brussel zal opgestart worden, verzekert Vervoort: “Wie moet men hier nu geloven?”

  Overleg slimme kilometer­hef­fing in Brussel zal opgestart worden, verzekert Vervoort: “Wie moet men hier nu geloven?”

  Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is niet van plan om het werkschema voor het project SmartMove in vraag te stellen. SmartMove voorziet de invoering van een slimme kilometerheffing na overleg met een aantal actoren en de andere regeringen. "Ik staat borg voor het regeerakkoord en het is in die context dat ik mijn functie als minister-president uitoefen", zei Vervoort vanmiddag tijdens het vragenuurtje in het Brussels Parlement.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten