Voorzitter Egbert Lachaert en premier Alexander De Croo op hun liberaal congres in april
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Egbert Lachaert en premier Alexander De Croo op hun liberaal congres in april © Photo News

ANALYSE. Open Vld op dieptepunt in Grote Peiling. Wat nu? “Wij zijn niet getrouwd met de federale regering”

Het gaat niet goed met Open Vld. Nooit scoorde de partij zo laag in de Grote Peiling en ook de premier is niet langer de populairste. De partij zit gevangen in een federale meerderheid waar PS en Ecolo maar weinig zin lijken te hebben om nog grondig te hervormen of te besparen. “Maar wij zijn ook niet getrouwd met de regering”, zegt ondervoorzitter Stephanie D’Hose. “De komende weken worden cruciaal.”

80 reacties

 • Hendrik Goris

  2 maanden geleden
  Mijn mening? Lachaert heeft zichzelf verbrand door veel te beloven en het omgekeerde te doen. Stephanie D'Hose zal veel werk hebben.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  In de Vlaamse regering zit geen PS en evenmin Ecolo. Er wordt evenmin gedereguleerd of bespaard. Voor de Vlaamse belastingen is de sky de limit.
 • Anja Lemmens

  2 maanden geleden
  Ook al verliezen ze veel stemmen hun vivaldiregering heeft nog altijd een meerderheid als er nu verkiezingen zouden zijn. En daarbij de kiezer heeft toch niks in de pap te brokken.
 • Ed Cobek

  2 maanden geleden
  Iedereen zelfstandig was het plan van ovld, iedereen iedereen beconcureren, geen plaats voor andersgezinden, en nu blijken er toch meer te zijn !
 • michael verschroeven

  2 maanden geleden
  Juist alles op het federale zetten, 1 kieskring en algemene kieslijsten. Differentiër u van VB en NVA en breng positieve boodschap. Het federalisme kost de burger en heeft bewezen dat Vlaanderen nog Wallonië beter af zijn. Vlaanderen is industrie rijk maar moet snoeien in de uitstoot terwijl Wallonië groen genoeg heeft maar zijn zware industrie heeft verloren.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Negen jaar na doodslag in rendez-voushotel wordt Lommelaar (37) opnieuw opgepakt, weduwnaar gelooft niet in natuurlijk overlijden
  PREMIUM
  Lommel

  Negen jaar na doodslag in ren­dez-voushotel wordt Lommelaar (37) opnieuw opgepakt, weduwnaar gelooft niet in natuurlijk overlijden

  Bijna negen jaar nadat een 41-jarige man uit Lommel in verdachte omstandigheden overleed in een rendez-voushotel in Hechtel-Eksel, werd een 37-jarige man uit Lommel, die negen jaar geleden ook werd aangehouden, maar al snel werd vrijgelaten, opnieuw opgepakt. In het dossier zijn nieuwe elementen opgedoken. Het is in elk geval erg zeldzaam dat een onderzoek na zo’n lange periode alsnog in een nieuwe fase belandt.