Als alles goed gaat, kan deze foto uit 2008, ook in 2021 op Pukkelpop worden genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Als alles goed gaat, kan deze foto uit 2008, ook in 2021 op Pukkelpop worden genomen. © Mine Dalemans

ANALYSE. Na maanden van ‘mag niet’ en ‘kan niet’, deed het de Wetstraat duidelijk deugd om de suikernonkel te mogen spelen

Dinsdag beslist het overlegcomité hoe dit land de coronamaatregelen één voor één van zich afgooit. Voor het eerst sinds corona hier neerstreek, zal de regering een perspectief bieden dat drie maanden ver reikt. Een hele reeks maatregelen zal tussen nu en oktober geleidelijk aan sneuvelen, tot er uiteindelijk geen meer zijn en we weer kunnen leven en werken zoals vroeger. Er ligt veel op tafel dinsdag, en over de punten en komma’s zal vooral tussen de experten van de GEMS en de politiek nog flink worden gediscuteerd, maar in grote lijnen zijn alle betrokkenen het eens: het is tijd voor toekomstplannen.

94 reacties

 • gilbert Gijdé

  1 maand geleden
  en volgende week ,opnieuw lockdown-onnozele regering
 • Jean-pierre Thierens

  1 maand geleden
  Na het groot aantal flaters van de laatste weken en de kafkaiaanse toestanden moeten ze natuurlijk hun imago oppoetsen en zoveel mogelijk kiezers bij hun houden . Het mag versoepelen , maar doe rustig aan . Nu wordt het een rush van wie deelt de grootste cadeau uit .
 • lars vandenberge

  1 maand geleden
  Brood en spelen, bij de romeinen wisten ze reeds wat het belangrijkste voor de mensen is.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Er zijn bovendien al meerdere Indiase varianten. Deze waar ze het hier in het westen over hebben is een dubbele mutant die besmettelijker is. Maar er is ook al een triple variant met als extra de mutatie van de Californische variant. En die is veel dodelijker voor jongeren en zorgt al voor een zware cytokinestorm na 4 dagen.
 • Emanuel de Landheer

  1 maand geleden
  Geen festivals dit jaar! Ze moeten maar nog eens een jaar wachten!