Verdachten worden weggeleid aan het gerechtshof in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdachten worden weggeleid aan het gerechtshof in Mechelen. © Belga/Leye

ANALYSE. Misdaadjournalist Faroek Özgünes over de grootste politieactie ooit in ons land: wel al bewijzen, maar hebben ze al een zaak?

“We hebben onze naam en rekeningnummer opgestuurd naar SKY ECC. Als ze de beloning van 5 miljoen dollar willen uitbetalen, weten ze wie we zijn.” Zo grapte federaal procureur Frederic Van Leeuw gisteren op de persconferentie naar aanleiding van Operatie Sky, de grootste politieactie ooit in ons land tegen de georganiseerde misdaad. Een knipoog naar de Amerikaans-Canadese berichtendienst die zich de best beveiligde ter wereld waande en daar zelfs een beloning aan vastknoopte voor iedereen die het tegendeel kon aantonen: ‘The 5 Million Dollar Hack.’

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevaccineerd worden? Dit is jullie mening
  26

  HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevacci­neerd worden? Dit is jullie mening

  Sommige experts wijzen erop dat kinderen tussen vijf en elf jaar oud ook gevaccineerd zouden moeten worden in het belang van de hele samenleving. Andere experts zeggen dat er bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig is en vinden dat kinderen niet zouden moeten opdraaien voor vaccinweigeraars. Wat denk jij? Moeten kinderen tussen vijf en elf jaar oud ook gevaccineerd worden? Eerder vandaag lieten we enkele politici en experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.