Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Beke (CD&V) © BELGA

ANALYSE. Komt Wouter Beke in de coronacrisis overal te laat?

Of het nu gaat om het beheren van de crisis in de woonzorgcentra, het organiseren van contactonderzoek of het uitvaardigen van quarantainemaatregelen voor reizende Belgen, steeds opnieuw loopt Vlaanderen achter de feiten aan. In de vele getuigenissen en documenten die naar boven komen, lijkt een rode draad te zitten: Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) reageert keer op keer te laat.

 1. Het kleinste kerstfeest ooit: hoe vier je dat? “Zie het vooral niet als verkiezing van wie het liefst gezien is”
  PREMIUM

  Het kleinste kerstfeest ooit: hoe vier je dat? “Zie het vooral niet als verkiezing van wie het liefst gezien is”

  Het kleinste kerstfeest ooit wordt het straks. Want de knoop is doorgehakt: géén uitzonderingen, géén coronapauze. Het nieuwe jaar induiken kan straks met slechts één knuffelcontact. Alleenstaanden mogen er twee uitnodigen. Het levert voor sommigen nu al meer stress op dan voor het prepareren van een feestmaal voor 25 gasten. Experts geven raad: “De dobbelsteen gooien of lotje trekken is niet eens zo gek om te bepalen wie je uitnodigt.”
 2. Geert Noels hekelt uitkering voor mensen in quarantaine na reis in risicogebied: “België heeft duidelijk te veel geld”

  Geert Noels hekelt uitkering voor mensen in quarantai­ne na reis in risicoge­bied: “België heeft duidelijk te veel geld”

  Wie over een quarantaineattest beschikt en niet kan telewerken, kan een uitkering van tijdelijke werkloosheid bekomen. Die regeling geldt nu ook voor wie na een reis in een risicogebied in quarantaine moet, bevestigde Vlaams minister Wouter Beke. Econoom Geert Noels gaat niet akkoord. “De Belgische staat zou niet moeten opdraaien als je zelf verantwoordelijk bent.”
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance