Drie verdachten van het complot in Merksem: Paul O., Yannick V. en Igor G.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie verdachten van het complot in Merksem: Paul O., Yannick V. en Igor G. © Facebook/Whatsapp

ANALYSE. Jürgen Conings handelde alleen. Maar die fase zijn we nu voorbij

Het is de kruisbestuiving tussen het coronaprotest, allerlei andere complottheorieën en extreemrechts, die in Merksem voor een dode heeft gezorgd. Een dreiging die we leerden kennen toen Jürgen Conings gewapend de bossen introk, maar die nu een nieuw niveau bereikt: dat van een samenzwering tussen meerdere mensen met gewelddadige plannen.

 1. Familie Olivier Vandecasteele vraagt dat overheid snel actie onderneemt na geschorste Irandeal: “We kunnen geen drie maanden meer wachten”
  Play
  15

  Familie Olivier Vandecas­tee­le vraagt dat overheid snel actie onderneemt na geschorste Irandeal: “We kunnen geen drie maanden meer wachten”

  De familie van Olivier Vandecasteele, de humanitair medewerker die al negen maanden in een Iraanse cel zit, vraagt dat de Belgische overheid snel actie onderneemt om de man vrij te krijgen. Ze doet dat daags nadat het Grondwettelijk Hof het Belgisch-Iraans verdrag heeft geschorst in zoverre dat de overbrenging van de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah Assadi naar Teheran mogelijk had moeten maken. “Vanaf nu houden we de Belgische overheden mee verantwoordelijk voor het lot van Olivier”, klinkt het.
 1. Zuhal Demir geeft alsnog subsidie van 1,4 miljoen euro aan KU Leuven, wel extra voorwaarde
  9

  Na verkrach­tings­zaak KU Leuven geeft Zuhal Demir alsnog subsidie van 1,4 miljoen euro, wel extra voorwaarde

  De KU Leuven krijgt dan toch via Toerisme Vlaanderen de geplande 1,4 miljoen euro relancesteun, een subsidie die Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir 'on hold' had gezet naar aanleiding van een verkrachtingszaak aan de Leuvense universiteit. Op vraag van de N-VA-minister komt er wel een extra voorwaarde. Binnen het geplande project moet er "permanente aandacht voorzien zijn voor de problematiek van grensoverschrijdend gedrag en dit in samenspraak met slachtofferorganisaties", meldt het kabinet.