Conner Rousseau en Tom Van Grieken.
Volledig scherm
PREMIUM
Conner Rousseau en Tom Van Grieken. © BELGA / Photo News

ANALYSE. Hoe peilingwinnaars Vlaams Belang en Vooruit elkaar nu al bekampen: “Het enige programma waar Rousseau nog niet in zat is ‘Het Weer’”

Naast miserie voor Open Vld en CD&V kent deze Grote Peiling twee grote winnaars: Vooruit en Vlaams Belang. Dit zou wel eens dé strijd van 2024 kunnen worden, want de twee hebben elkaar ook officieel als voornaamste vijand uitgeroepen. Zo noemt Tom Van Grieken Conner Rousseau onder andere “een ongelofelijke leugenachtige kwal”. Andersom bestempelt Rousseau Vlaams Belang als “vriendjes van Poetin”.

55 reacties

 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Guido Bervoets, de belgisistische partijen worden steeds kleiner en kleiner, kan moeilijk anders als je ziet waar ze ons gebracht hebben. De mensen zijn niet dom.
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Hoezo 2 grote winnaars, vooruit is lichtjes achteruitgegaan, de grootste winnaar is vb en dan nva.
 • Geert Van Laecke

  2 maanden geleden
  Effectief cordon rond Vlaams Belang en feitelijk cordon rond N-VA is de levensverzekering van de verzorgingsstaat van de Walen en alle traditionele partijen. Ze kunnen er vrolijk op verder klungelen en toch mooi aan de macht blijven. En af en toe wat wauwelen over het luisteren naar de kiezer.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Carmen De Gussem De Europese Unie staat niet toe dat haar lidstaten en gewesten onafhankelijk worden. Indien er gesplitst wordt zal de onafhankelijke regio terug aansluiting moeten vragen om terug toegelaten te worden. Alle lidstaten moeten daar dan over beslissen, ook Wallonië dat wel gek zou zijn om niet België te blijven samen met Brussel. Dat is een procedure die jaren aansleept. Tsjechië en Slovakije zijn in 1993 uit elkaar gegaan en pas bij de EU aangesloten in 2004.
 • christophe baele

  2 maanden geleden
  Vlaams Belang kan en mag niet eenzijdig onafhankelijk Vlaanderen uitroepen en dat weet ze maar al te goed. De rest is prietpraat. Of waarom denk je dat Schotland en Catalonië die wel een zeer nipte meerderheid hebben voor onafhankelijkheid het niet krijgen? Altijd moet je goedkeuring hebben van Duitsland, Frankrijk en Nederland. Enkel bij een deftig referendum voor onafhankelijkheid en dan nog, je moet volgens de wet ook bij de Walen en Brusselaars 50% mensen vinden die akkoord zijn.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).