Onderzoeksjournalist Faroek Özgünes over het onderzoek naar de rusthuismoorden.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeksjournalist Faroek Özgünes over het onderzoek naar de rusthuismoorden. © Belga/RV

ANALYSE. Faroek over onderzoek naar rusthuismoorden: “Potjes moesten gedekt blijven”

Nu de vreselijke moorden en moordpogingen in het woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke na meer dan twee jaar aan het licht zijn gekomen, dringt de volgende vraag zich op: waarom konden deze feiten zo lang onder de radar blijven? Onderzoeksjournalist Faroek Özgünes over het onderzoek naar de rusthuismoorden. “Het is toch gestopt, waarom zou je er nog over schrijven?”, aldus een arts die nauw betrokken is bij het woonzorgcentrum.

7 reacties

 • Paul Van den Berge

  3 maanden geleden
  Die controles zijn maar om te lachen, er staan blijkbaar toch geen sancties tegenover.
 • FABIAN MAEYAERT

  3 maanden geleden
  Na 2 jaar de dader nog niet gevonden ? Het is een potje dat behoorlijk zal stinken als er in geroerd wordt . Niemand die het zal ontkennen dat men dat deksel er op wilt laten . Wie neemt het gerecht , politiek en politie nu nog serieus ? Vertrouwen is al jaren weg.
 • Pierre Vaneylen

  3 maanden geleden
  Sensatie gaat boven sereniteit...
 • Veronica Voorhelst

  3 maanden geleden
  Waarom is dat rusthuis niet gesloten?
 • Alain Van Damme

  3 maanden geleden
  Embargo is embargo...Journalist beslist niet unilateraal om een gevoelig gerechtelijk onderzoek, waar al twee jaar met man en macht op gewerkt wordt, in de openbaarheid te brengen. Pure mediatieke garenspinnerij zonder enige meerwaarde. Wat men vooral in gang zet met zulkse non artikelen is het verbranden van het onderzoek en het alarmeren van (de) mogelijke verdachte(n).