Benoit De Freine
Volledig scherm
PREMIUM
© Benoit De Freine

ANALYSE. Dit zijn de vijf maatregelen die de overheid zelf beter kan doen om de curves sneller te laten dalen

‘Uw gedrag bepaalt de curve!’, verkondigen politici en experts al maanden. Klopt, maar ook hún gedrag speelt een belangrijke rol. Onze verdedigingsmuren tegen het coronavirus zijn bijlange nog niet stevig genoeg. Als we willen dat de curves sneller dalen en de versoepelingen in mei gewoon kunnen doorgaan, moet de overheid vijf gaten - van ventilatie tot het doven van broeihaarden - dringend dichten.

 1. Piste asielcentrum Bilzen definitief van de baan, al komen er wel lokale opvanginitiatieven: “De brandstichters zullen niet winnen”

  Piste asielcen­trum Bilzen definitief van de baan, al komen er wel lokale opvangini­ti­a­tie­ven: “De brandstich­ters zullen niet winnen”

  Er komt dan toch geen opvangcentrum voor asielzoekers in Bilzen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). De beslissing komt er na overleg tussen de eigenaars van het uitgebrande gebouw en de andere betrokken partijen. Er komen wel extra lokale opvanginitiatieven. “Asielzoekers hebben recht op opvang terwijl ze wachten op een antwoord in hun procedure.”
 2. Overlegcomité wordt ‘terrascomité’: ook buitenbubbel en contactberoepen morgen weer op tafel
  PREMIUM

  Overlegco­mité wordt ‘terrasco­mité’: ook buitenbub­bel en contactbe­roe­pen morgen weer op tafel

  Dat de scholen na de paasvakantie deels heropenen, staat zo goed als vast. De vraag is wie volgt, nu de coronacijfers na de ‘paaspauze’ nog steeds niet goed zijn. Het winkelen op afspraak blijkt geen succes en ook de kappers willen liefst zo snel mogelijk weer knippen. Ook over de horeca is het laatste woord niet gezegd. Een overzicht van wat morgen op tafel ligt tijdens het Overlegcomité.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan