De intrede van het vaccin betekent niet dat we de anderhalvemetersamenleving kunnen uitzwaaien.
Volledig scherm
PREMIUM
De intrede van het vaccin betekent niet dat we de anderhalvemetersamenleving kunnen uitzwaaien. © Photo News

ANALYSE. De intrede van het vaccin betekent niet dat we zomaar terug kunnen naar onze oude wereld

We mogen — nee, we moeten blij zijn met zoveel positief nieuws van het vaccinfront. Maar hoe feller het licht aan het einde van de ellendig lange coronatunnel ook begint te schijnen: een terugkeer naar het oude normaal is nog niet voor morgen. Zelfs niet voor volgend jaar. Wat zal er wél al kunnen, wat nog niet? Een analyse van onze journalist Brecht Herman.

25 reacties

 • Maurice Verheyen

  2 maanden geleden
  Het verleden is het verleden. Overconsumptie, vervuiling en vervreemding van de natuur zijn de onderliggende oorzaken. Indien we de natuur - waar we zelf deel van uitmaken - niet respecteren mogen we nog meer miserie verwachten. De virologen hebben ons daarvoor meermaals voor gewaarschuwd in het begin van de crisis. Hopelijk heeft iedereen toen goed opgelet wat er gezegd is geweest.
 • jef de boeck

  2 maanden geleden
  Dat betekent dat net wel!!
 • Fientje Goderie

  2 maanden geleden
  Indien iedereen word gevaccineerd  zal het uit de wereld  worden geholpen of zo goed als ,dit is geen beleid voeren ,maar halve maatregels zoals we van Europa kunnen verwachten .
 • gerrit defreyne

  2 maanden geleden
  De oude wereld komt nooit terug. Na deze pandemie zal er en andere volgen. De mens heeft de natuur ontwricht en betaalt dat nu cash. Anders gaan leven en denken is de boodschap. Vergeet voor de komende jaren massabijeenkomsten. Wellicht komen deze nooit meer terug.
 • Marc Van Loo

  2 maanden geleden
  Zou je anders van een vaccin wel mogen verwachten, dat alles terug naar normaal gaat. 
 1. Quarantaine en test ook voor korte tripjes naar buitenland? Strengere regels voor reizigers op komst

  Quarantai­ne en test ook voor korte tripjes naar buitenland? Strengere regels voor reizigers op komst

  Het federale kernkabinet boog zich vanochtend over het expertenadvies van de GEMS. Om te vermijden dat we nog meer besmettingen met coronavarianten ‘importeren’, dringen strengere regels zich op - met name voor reizigers. Op het volgende Overlegcomité, die voorlopig deze vrijdag gepland staat, liggen voorstellen op tafel om de regels rond niet-essentiële reizen verder te verstrengen.
 2. ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen

  Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
 3. Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantaine moeten
  PREMIUM

  Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantai­ne moeten

  "Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine. Hoe is dat kunnen gebeuren? Een tijdlijn van de gebeurtenissen.
 1. Man leeft drie maanden lang in terminal van luchthaven
  Play

  Man leeft drie maanden lang in terminal van luchthaven

 2. Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"
  Play
  Missie Callcenter

  Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"