Bart De Wever (N-VA) & Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever (N-VA) & Jan Jambon (N-VA) © Photo News

ANALYSE. De hamvraag bij het Vlaamse regeerakkoord: wie zal dat betalen?

N-VA, CD&V en Open Vld hebben hun Vlaams regeerakkoord vanmiddag voorgesteld. Maar de hamvraag die onze editorialist Jan Segers zich stelt is: wie zal dat betalen? En wie wordt het kind van de rekening?

89 reacties

 • Noah Joris

  3 jaar geleden
  Goed nieuws voor de zelfstandige...!!! Terecht want zonder hen bestaat er zelfs geen middenstand!!!
 • Patrick Martens

  3 jaar geleden
  En waar zijn de winnaars van de verkiezingen. Deze regering is juist dezelfde regering als waartegen de Vlaming heeft gestemd.
 • Ian Vandenbossche

  3 jaar geleden
  Dat kan betaald worden door drastische vereenvoudiging van de Belgische politieke organisatie. 1 nationaal parlement ipv de huidige 6. 10 sterke bekwame ministers ipv 68 nu. 100 parlementairen ipv 570 nu. Miljarden besparing elk jaar. Begrotingsoverschot ipv 12 miljard begrotingstekort nu. Eindelijk na 30 jaar van besparen een beter leven voor lage- en middenklasse.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Antwoord: de werkende Vlaming natuurlijk. Zoals het altijd al geweest is...
 • erwin Veltjen

  3 jaar geleden
  das toch geen hamvraag maar worst wij gaan dat gelag betalen zoals altijd zolang de mensen geen denneappels moeten gaan rapen om te stoken blijft dit circus draaien we hebben het nog veel te goed maar ooit veranderd dit en dan is het kalf lang verzopen en in verre staat van onbinding
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.