Bart De Wever (N-VA) & Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever (N-VA) & Jan Jambon (N-VA) © Photo News

ANALYSE. De hamvraag bij het Vlaamse regeerakkoord: wie zal dat betalen?

N-VA, CD&V en Open Vld hebben hun Vlaams regeerakkoord vanmiddag voorgesteld. Maar de hamvraag die onze editorialist Jan Segers zich stelt is: wie zal dat betalen? En wie wordt het kind van de rekening?

89 reacties

 • Stef Luyten

  2 jaar geleden
  Goed nieuws voor de zelfstandige...!!! Terecht want zonder hen bestaat er zelfs geen middenstand!!!
 • Patrick Martens

  2 jaar geleden
  En waar zijn de winnaars van de verkiezingen. Deze regering is juist dezelfde regering als waartegen de Vlaming heeft gestemd.
 • Ian Vandenbossche

  2 jaar geleden
  Dat kan betaald worden door drastische vereenvoudiging van de Belgische politieke organisatie. 1 nationaal parlement ipv de huidige 6. 10 sterke bekwame ministers ipv 68 nu. 100 parlementairen ipv 570 nu. Miljarden besparing elk jaar. Begrotingsoverschot ipv 12 miljard begrotingstekort nu. Eindelijk na 30 jaar van besparen een beter leven voor lage- en middenklasse.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Antwoord: de werkende Vlaming natuurlijk. Zoals het altijd al geweest is...
 • erwin veltjen

  2 jaar geleden
  das toch geen hamvraag maar worst wij gaan dat gelag betalen zoals altijd zolang de mensen geen denneappels moeten gaan rapen om te stoken blijft dit circus draaien we hebben het nog veel te goed maar ooit veranderd dit en dan is het kalf lang verzopen en in verre staat van onbinding
 1. Onderwijsoverleg: waarschijnlijk geen mondmaskerplicht volgend schooljaar
  8

  Onderwijs­over­leg: waarschijn­lijk geen mondmasker­plicht volgend schooljaar

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hoopt dat scholen het nieuwe schooljaar in code groen zullen kunnen starten. Dat wil zeggen dat er geen coronamaatregelen meer van kracht zouden zijn. Voorlopig moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en van de middelbare scholen nog steeds een masker dragen tijdens de les. Weyts wil nu in overleg met de virologen bekijken of die maatregel voor de laatste twee weken van het schooljaar al kan worden losgelaten. “We zijn blij dat scholen het vertrouwen krijgen dat ze na hun inspanningen verdienen”, reageert de directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve.