CD&V-voorzitter Joachim Coens en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
CD&V-voorzitter Joachim Coens en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © vincent duterne/photo news/BELGA

ANALYSE. Ballonnetje over ouderschapsverlof ontploft in het gezicht van Wouter Beke, maar zet ook de CD&V te kijk

“Niemand wint hierbij.” Het ballonnetje van Wouter Beke (CD&V) over het ouderschapsverlof is helemaal in zijn gezicht en dat van zijn partij ontploft. In een poging zich als baas te tonen lijkt voorzitter Joachim Coens (CD&V) zijn partij net verder in het zand te duwen. 

191 reacties

 • jan boden

  12 maanden geleden
  Ouderschapsverlof niet meer vergoeden maar gewoon laten meetellen als gewerkt voor de berekening van het pensioen. Er zullen nog weinigen geneigd zijn om het op te pakken.
 • Hilde Van Grieken

  12 maanden geleden
  Hij heeft 100% gelijk. Als men kinderen wil moet men er GOED voor zorgen en een kind word gevormd in z’n eerste levensjaren. Geef het terug beleefdheid, respect en warmte mee want dat is bij de meeste ver te zoeken!
 • Maurice Van der Leene

  12 maanden geleden
  Ik zou zeggen willen jullie 5/10/15 kinderen geen probleem dat is jullie vrije keuze maar wees er dan ook van bewust en ga er dan zelf voor werken en voor hen te zorgen en laat de maatschappij of mensen die bewust geen kinderen willen hen dan ook niet voor jullie grillen blijven laten opdraaien het kan niet zijn dat steeds maar andere mensen moeten blijven betalen voor jullie gedoe!
 • Maurice Van der Leene

  12 maanden geleden
  Zie dat van hier gene ene politieker zal een stap opzij zetten of tenzij als ze ergens een vet betaalde job krijgen als ceo in de prive? En we moeten ook eerlijk zijn welke job betaald er zo veel te veel om te klungelen en gans ons België landtje om zeep te helpen? Het probleem met politiek is of jij je werk nu goed doet of slecht doet of corrupt bent ze liggen daar wel elke maand he dat o zo vet betaald loon! Waar elders kan je dit vinden Behalve in onze overtollige regeringen!
 • Fons Heylen

  12 maanden geleden
  Alle verantwoordelijkheid voor het nemen van kinderen ligt bij de ouders . Schaf binnen 9 maanden Alle voordelen voor het hebben van kinderen af . Van kraamgeld tot belastingvermindering tot kindergeld. Dan gaan ze eindelijk eerst nadenken over de financiële impact van het opvoeden van kinderen , nu is het dikwijls zo dat ze het aanzien als een extra inkomen en de opvoeding is voor de maatschappij ,of hélemaal niet … Stop mijn belastinggeld dan liever in een nieuwe kerncentrale
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Commerciële woonzorgcentra tellen vijfde minder personeel dan openbare centra: “Meer winst voor uitbaters maar meer personeel nodig om goede zorg te garanderen”

  Commer­ciële woonzorg­cen­tra tellen vijfde minder personeel dan openbare centra: “Meer winst voor uitbaters maar meer personeel nodig om goede zorg te garanderen”

  In een woonzorgcentrum met 100 bewoners werken gemiddeld 37 zorgkundigen als het om een commerciële instelling gaat. In een vzw zijn dat er 43 en in een openbaar woonzorgcentrum 45. Dat blijkt vandaag uit cijfers die Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA) bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft opgevraagd.
 3. Groen wil besparen op lonen parlementairen: 1.000 tot 1.500 euro per maand netto inleveren en de inkomsten op cumul verder beperken
  PREMIUM
  Politiek

  Groen wil besparen op lonen parlemen­tai­ren: 1.000 tot 1.500 euro per maand netto inleveren en de inkomsten op cumul verder beperken

  Na alle commotie over de pensioenextra’s van oud-Kamervoorzitters is het tijd voor de grote opkuis, denken ze bij de Groenen. Ondervoorzitter van de Kamer Kristof Calvo (Groen-Ecolo) spaart daarbij z’n eigen portefeuille én die van de collega-parlementsleden niet. In een achttienpuntenplan stelt hij onder meer voor dat parlementairen een stevig deel van hun loon inleveren.
 4. Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”
  PREMIUM
  47

  Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”

  In tijden waarin zelfs hippe vogels als Billie Eilish hun smartphoneverslaving proberen te bezweren, zijn er ook nog steeds mensen die erin slagen in leven te blijven zónder een mobiele telefoon. Wij spraken er drie. “Tuurlijk lachen ze met mij. Maar ik zie op restaurant jonge koppeltjes die naar hun smartphone kijken in plaats van in elkaars ogen en dan lach ík.”