Amsterdam
Volledig scherm
Amsterdam © Shutterstock

Amsterdam is de veiligste stad van Europa, Brussel scoort pak minder goed

Amsterdam is de veiligste stad van Europa en prijkt ook in de top vijf van de veiligste steden ter wereld. Onderzoekers van de Economist's Intelligence Unit (EIU) komen tot die conclusie na onderzoek van vele aspecten van veiligheid: verkeer, gezondheidszorg, misdaad en digitale veiligheid. De EUI onderzocht ook of steden in staat zijn om zich na een ramp te kunnen herstellen. Brussel staat een pak lager gerangschikt, maar scoort wel nog altijd beter dan het gemiddelde.

15 reacties

 • Jean Vandepitte

  3 jaar geleden
  Och, Brasschaat was destijds 'meest leefbare gemeente' ter wereld. Op basis van een filmpje, dat de indruk gaf dat men elke dag op de Bredabaan walste...Héél op het eind waren, héél in de verte, héél even maar twee auto's te zien. Terwijl in realiteit de godganse dag heel het centrum letterlijk vergeven is van het autoverkeer, want met de fiets rijden vind men hier maar voor het klootjesvolk !!
 • Christina Keken

  3 jaar geleden
  Als Amsterdamse kan ik zeggen dat het hier helemaal niet veilig is of voelt. En ik kan het weten want ik woon in het centrum. Ik hou van mijn gezellige kunstzinnige stad, maar zie ook met lede ogen aan hoe alles alleen maar erger wordt, er is geen samenhang meer. Ik kan er een boek over schrijven
 • Roland Peeters

  3 jaar geleden
  Eens naar een Nederlandse zender kijken,Amsterdam wordt ingenomen door de drugsmaffia!Blijkbaar komen afrekeningen er haast dagelijks voor met de nodige schoten.
 • Anna Kupper

  3 jaar geleden
  Tja, wat wil je, gevolg van dit rood getint beleid. Alle boeven lopen er op vrije voet. Trumps uitspraak was er niet ver naast.
 • Zjos Peeters

  3 jaar geleden
  The Hellhole van Europa! Maar toen Trump dit zei, was het kot te klein...
 1. Blauw-zwarte veldbestorming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”
  Play
  Brugge

  Blauw-zwar­te veldbestor­ming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”

  De politie van Brugge gaat de komende weken alle beschikbare camerabeelden bekijken van na de wedstrijd tussen Club en Anderlecht. Meteen na affluiten liepen duizenden supporters het veld op. Dat op zich is al verboden, maar de politie zal zich vooral focussen op supporters die een vuurpijl afvuurden richting de Anderlecht-fans. Ook wie opzichtig de tegenpartij provoceerde, riskeert vervolging.
 2. IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants
  Play
  25

  IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelin­ster­ren, ontdek hier alle sterrenres­tau­rants

  Na een uitstel van drie maanden beloonde Michelin vandaag de beste restaurants in België en Luxemburg. En dat gebeurde met een verrassing van formaat: wanneer de show bijna gedaan leek te zijn, schonk Michelin chef Tim Boury (39) uit Roeselare op de valreep een derde ster. Restaurant Zilte van chef Viki Geunes (50) en het Hof van Cleve van Peter Goossens (58) behielden hun drie sterren. Comme Chez Soi uit Brussel moest een ster afgeven. Ontdek hier alle winnaars.