Een CO2-meter.
Volledig scherm
Een CO2-meter. © Bollen

Amper twee fitnesscentra gecontroleerd op CO2-meter

In bijna 2.500 horecazaken was er een controle van de verplichte CO2-meter. Bij fitnesscentra staat de teller op twee. Het toezicht gebeurt door twee overheidsdiensten. De ene controleert systematisch, de andere enkel na een klacht. Dat schrijft De Standaard vandaag. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) benadrukte vanmorgen bij Radio 1 dat hij zijn collega die bevoegd is voor Economie zal “aanspreken” over het gebrek aan controle.

 1. “Zo veel testen: dat houden huisdokters niet vol”: Domus Medica wil dat strategie grondig wordt bijgestuurd
  PREMIUM

  “Zo veel testen: dat houden huisdok­ters niet vol”: Domus Medica wil dat strategie grondig wordt bijge­stuurd

  “Er is gewoon te snel versoepeld. Door het mondmasker opnieuw uit te breiden en de coronapas te verplichten voor horeca en cultuurplekken is er een veel betere kans om de voorspelde vierde golf in bedwang te houden.” Zo klinkt het bij Domus Medica, de grootste huisartsenvereniging van het land, waar men tegelijk wél een grondige herziening van de huidige teststrategie eist: “Want momenteel moeten huisartsen gewoon te veel overbodige coronatesten uitvoeren”, aldus Domus Medica-voorzitter Roel Van Giel.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.