Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © BELGA

Amper nog bakstenen op Batibouw. Hierom laten baksteenfabrikanten bouwbeurs links liggen

Voor het eerst in 60 jaar zal er van onze vier grootste fabrikanten niet één baksteen op Batibouw te bespeuren vallen. Bouwers en verbouwers laten de keuze van de producent over aan de bouwprofessionals, en die sturen almaar meer hun kat naar de bouwbeurs. Liever dan nog vele honderdduizenden euro’s aan beurskosten te spenderen, zetten we in op eigen showrooms en events, aldus de fabrikanten.

3 reacties

 • Steven Schautteet

  1 jaar geleden
  Beste Patrick De Smedt, beaam volledig uw antwoord, de beurzen worden elk jaar duurder en er komen minder bezoekers. De parking is opgeslagen naar 10 euro en er is minder parking dan vroeger en vuiler geworden.
 • Klaus Van Damme

  1 jaar geleden
  Als jonge mens bouwen word bijna onmogelijk gemaakt dankzij de roverpolitici in Brussel. Als je dan eens gaat kijken wat een vierkante meter baksteen kost... mensen gaan op zoek naar goedkope alternatieven die ook meestal even duurzaam zijn. De afgeschafte woonbonus daar nog eens bij moedige bouwen ook al niet aan hé. Onze huidige woning nu bouwen kost op zijn minst 100 000€ meer dan 7 jaar geleden!
 • patrick de smedt

  1 jaar geleden
  ze moeten alles nog wat duurder maken voor de standhouders alsook voor de bezoekers dan komt er geen volk meer, ze persen de mensen uit als citroenen .!!! dit is niet alleen voor batibouw maar ook voor andere beurzen de prijzen rijzen de pan uit en dat moet stoppen.!!!
 1. “PFAS-waarden in bloed van inwoners Zwijndrecht en Linkeroever veel te hoog”

  “PFAS-waar­den in bloed van inwoners Zwijn­drecht en Linkeroe­ver veel te hoog”

  In het bloed van tien mensen die in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht wonen, zitten veel te hoge concentraties PFAS. Dat zegt het burgercollectief Grondrecht, dat bloed heeft laten afnemen bij negen inwoners van Zwijndrecht en één inwoner van Linkeroever. Alle stalen overschrijden de grens van 6,9 nanogram per ml bloed. Bij één staal is de PFAS-waarde maar liefst 168 keer hoger dan de Europese drempel. Volgens toxicoloog Jan Tytgat is er “geen paniek nodig”, maar wel “verdere opvolging”.