Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Amper één tattoozaak op vijf is reglementair in orde

Liefst 80 procent van de gecontroleerde tattooshops houdt zich niet aan alle regelgeving.  Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Els Van Hoof heeft opgevraagd bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De CD&V-politica wil dat de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid de controles opdrijft.

  1. Proces aanslagen Brussel en Zaventem wordt op 14 november hervat na lange discussie over glazen boxen

    Proces aanslagen Brussel en Zaventem wordt op 14 november hervat na lange discussie over glazen boxen

    Het proces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem zal op 14 november van start gaan. Dat laat de federale overheidsdienst Justitie weten via Twitter. Door de discussie rond de omstreden beschuldigdenboxen werd de eigenlijke start op 10 oktober uitgesteld. “Dankzij intensieve samenwerking wordt de beklaagdenbox snel aangepast. Zo wordt het uitstel beperkt tot drie weken (in de herfstvakantie waren de zittingen sowieso geschorst)”, aldus de FOD Justitie.
  2. Minister Dalle vraagt 15.000 handtekeningen als voorwaarde voor een feestdag voor jongeren, vijf minuten later zijn het er al 30.000

    Minister Dalle vraagt 15.000 handteke­nin­gen als voorwaarde voor een feestdag voor jongeren, vijf minuten later zijn het er al 30.000

    Indien de jongeren van JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, 15.000 handtekeningen zouden kunnen verzamelen zou minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) het idee van een eigen feestdag voor de jeugd op de politieke agenda plaatsen. De handtekeningen mochten ook likes op een groepsselfie op Instagram zijn. Daar werden inmiddels bijna 55.000 ‘hartjes’ uitgedeeld.