thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Amper coronabesmettingen in fitnessclubs volgens sector

In de Belgische fitnessclubs zijn er per 100.000 bezoeken slechts 0,32 positieve gevallen van COVID-19 vastgesteld sinds de heropening van de clubs in juni. Dat meldt de sector zondag op basis van een bevraging. De cijfers zijn volgens de sector bovendien in lijn met de resultaten van onderzoeken wereldwijd. 

6 reacties

 • Timmie Smet

  10 maanden geleden
  Moet de Raad van State hier niet tussenkomen? Hersluiting van de fitnesscentra is gewoon een paniekreactie van de overheid! Ironisch genoeg maant diezelfde overheid ons aan tot kalmte! Wat een mislukking!
 • willy vangeel

  12 maanden geleden
  blijkbaar is het in alle sectoren, scholen, evenementen, voetbal, wielrennen ,cafés, fitness, tennis en wat nog allemaal superveilig georganniseerd. Hoe komt het dan dat we rond de 3000 besmettingen per dag zitten. Denk dat er velen eens in de spiegel moeten kijken.
 • Victor Coekaerts

  12 maanden geleden
  Allemaal goed en wel met die raadgevingen. Nochtans persoonlijk vastgesteld dat enkelingen, meestal jonge leden, het vertikken om het gebruikte toestel te reinigen. Als je hen aanspreekt reageren ze gewoon niet. Begrijp dat de gerant van de zaak niet alles kan opvolgen maar het beangstigd me. Daarom dat ikzelf reeds maanden niet meer durf fitnessen. Enkel nog joggen maar wat in de winter?
 • George Verbeek

  12 maanden geleden
  Totaal partijdig. Onderzoek door de fitnessector zelf, duidelijk belangenconflict Ongeloofwaardig. Onethische marketing is de juiste term, onwaarheden gaan verkondigen om klanten te trekken.
 • Paul Hendriks

  12 maanden geleden
  Laten we hopen dat het zo blijft al vraag ik mij af tot welke datum deze cijfers zijn opgegeven.
 1. VUB-professor Willem Staels bekroond voor onderzoek naar vernieuwende behandelingen diabetes
  3

  VUB-professor Willem Staels bekroond voor onderzoek naar vernieuwen­de behandelin­gen diabetes

  De European Society for Pediatric Endorinology (ESPE), de internationale organisatie die de behandelingen van endocriene ziekten bij jongeren wil verbeteren, heeft professor Willem Staels, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en kinderarts aan het UZ Brussel, bekroond. Staels kreeg de ‘Young Investigator Award’, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan jonge veelbelovende onderzoekers voor uitmuntend wetenschappelijk werk in het domein van de kinderendocrinologie, voor zijn onderzoek naar diabetes. Dat deelt de VUB zondag mee.
 2. LNG-vrachtwagens even slecht voor het klimaat als vrachtwagens op diesel
  7

  LNG-vrachtwa­gens even slecht voor het klimaat als vrachtwa­gens op diesel

  Vrachtwagens op vloeibaar aardgas (LNG) zijn even schadelijk voor het klimaat als vrachtwagens met dieselmotoren. Bovendien stoten ze ook veel meer schadelijke stoffen uit dan de constructeurs beweren. Dat klaagt Transport and Environment (T&E) maandag aan op basis van praktijktesten. De Europese federatie van milieuverenigingen roept de Europese Unie en Europese landen dan ook op om de voordelen voor vrachtwagens op LNG te schrappen.