Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Amper 7 procent van bruggepensioneerden gaat opnieuw aan de slag

Slechts 532 SWT'ers (de vroegere bruggepensioneerden) op een totaal van 7.917 niet-werkende werkzoekenden die sinds april 2016 instroomden in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT-stelsel), stroomden ook opnieuw uit naar werk. Dit is amper 7 procent, ondanks de honderden jobaanbiedingen die elk van hen krijgt.

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Vakbonden en werkgevers raken het eens over brugpensioen, minimumloon en overuren

  Vakbonden en werkgevers raken het eens over brugpensi­oen, minimum­loon en overuren

  Vakbonden en werkgevers zijn het vannacht, na uren onderhandelen, eindelijk eens geraakt over een resem belangrijke sociale dossiers. De minimumlonen gaan omhoog en ook landingsbanen worden mogelijk vanaf 55 jaar. Brugpensioen blijft mogelijk, maar vanaf ten vroegste 60 jaar. Er kunnen ook meer fiscaalvriendelijke overuren worden gemaakt. Zowel vakbonden als werkgevers reageren tevreden en spreken over een “evenwichtig akkoord”.
 3. Wanneer kan je nog op brugpensioen? Werkexpert: “Ik misgun het niemand, maar dit stelsel zou niet meer mogen bestaan"
  PREMIUM

  Wanneer kan je nog op brugpensi­oen? Werkexpert: “Ik misgun het niemand, maar dit stelsel zou niet meer mogen bestaan"

  Een soepeler brugpensioen is een van de pistes om een loonakkoord te bereiken tussen de vakbonden en werkgevers. Wie heeft er recht op en is het überhaupt wel een goed idee? Onze werkexpert Stijn Baert is alvast niet overtuigd. “Wat mij betreft moeten we het brugpensioen niet versoepelen, maar geleidelijk overbrengen naar waar het thuishoort: het museum voor historisch slecht Belgisch beleid.”