Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Amper 7 procent van bruggepensioneerden gaat opnieuw aan de slag

Slechts 532 SWT'ers (de vroegere bruggepensioneerden) op een totaal van 7.917 niet-werkende werkzoekenden die sinds april 2016 instroomden in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT-stelsel), stroomden ook opnieuw uit naar werk. Dit is amper 7 procent, ondanks de honderden jobaanbiedingen die elk van hen krijgt.

 1. Sociaal akkoord krijgt groen licht van de vakbonden

  Sociaal akkoord krijgt groen licht van de vakbonden

  De drie vakbonden hebben het ontwerp van sociaal akkoord goedgekeurd. Dat is meteen goed nieuws voor de regering. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) reageert dan ook tevreden: “Ik denk in de eerste plaats aan werknemers met lage lonen. Zij zullen profiteren van een stijging van 150 euro netto tegen 2026, bovenop de indexering. Deze stijging is historisch: het minimumloon is al sinds 2008 niet gewijzigd. De hele arbeidswereld zal er de vruchten van plukken.”
 2. Wanneer kan je nog op brugpensioen? Werkexpert: “Ik misgun het niemand, maar dit stelsel zou niet meer mogen bestaan"
  PREMIUM

  Wanneer kan je nog op brugpensi­oen? Werkexpert: “Ik misgun het niemand, maar dit stelsel zou niet meer mogen bestaan"

  Een soepeler brugpensioen is een van de pistes om een loonakkoord te bereiken tussen de vakbonden en werkgevers. Wie heeft er recht op en is het überhaupt wel een goed idee? Onze werkexpert Stijn Baert is alvast niet overtuigd. “Wat mij betreft moeten we het brugpensioen niet versoepelen, maar geleidelijk overbrengen naar waar het thuishoort: het museum voor historisch slecht Belgisch beleid.”