Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Wannes Nimmegeers

Amper 67 eurocent per leerling: middelen voor digitale klas zijn “totaal ontoereikend”

Het Vlaamse onderwijs botst op zijn digitale grenzen, de ICT-werkingsmiddelen zijn ontoereikend. De ICT-coördinatoren trekken in een open brief aan de alarmbel, schrijft De Standaard.

12 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Als de wereld evolueert moet je ook de leerkrachten bij scholen, Emi De graeve. Maar daar is ook geen geld voor. Overigens zal dat wel in een ver verleden geweest zijn. De leraar krijgt zelfs zijn beroepskosten - zoals voor computers, internetabo, software, beroepsliteratuur, mediaverbruik, bijscholing - niet terug betaald. Wat eigenlijk al onwettig is. Tegen 1900 is hij er wel wat op vooruitgegaan. Hij moet zelf geen kolen meer mee brengen om de klas te verwarmen.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Zelfs linux draait op hardware, theo van lysebetten.
 • Freddy De Vos

  2 jaar geleden
  Onderwijs is een recht! Het zou volledig gratis moeten zijn, anders zal ongelijkheid en discriminatie nooit stoppen!
 • theo van lysebetten

  2 jaar geleden
  Linux is gratis. Libre office is gratis. Of zouden die it'rs dit niet kennen. Maar ja Microsoft is hun favoriet wegen voordelen voor hun.
 • matthias peur

  2 jaar geleden
  Een beetje meer respect voor zij die de volwassenen van morgen onderwijs gever aub.
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.