Giancarlo Agostino Di Maria overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hier op foto samen met zijn vriendin Claudia
Volledig scherm
PREMIUM
Giancarlo Agostino Di Maria overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hier op foto samen met zijn vriendin Claudia © RV

Amper 40 jaar en erg sportief, maar toch sterft Brusselaar aan coronavirus: ‘Een gouden hart is gestopt met kloppen’

Niemand lijkt veilig te zijn voor het nieuwe coronavirus. Dat bewijst het verhaal van de Brusselse Giancarlo Agostino Di Maria (40). Hij was jong, erg sportief en had voor zover bekend nooit eerder last van gezondheidsproblemen. Vorige week werd hij echter opgenomen in het ziekenhuis en bleek hij besmet met Covid-19. Omdat zijn toestand razendsnel achteruitging, werd hij woensdagavond geïntubeerd. Het mocht niet baten. Zondag stierf hij.

 1. Zwangere verpleegster (24) schrijft pakkende brief aan ongeboren dochtertje: “Hoop dat je daar nog goed zit in mijn buikje en dat geen enkel virus je kan raken”
  PREMIUM

  Zwangere verpleeg­ster (24) schrijft pakkende brief aan ongeboren dochtertje: “Hoop dat je daar nog goed zit in mijn buikje en dat geen enkel virus je kan raken”

  Tessa De Vos (24) is verpleegster op de afdeling geriatrie van het AZ Sint-Lucas in Gent en 22 weken zwanger. Tegen het advies van haar geliefden in geeft ze elke dag het beste van zichzelf voor de patiënten op straat 81. “Ook ik maak me soms zorgen over het meisje in mijn buik. Maar mensen helpen is mijn roeping en dus ga ik elke dag werken.” In een pakkende open brief aan haar dochtertje probeert ze haar hartverscheurende keuze te verklaren. “Mama gaat er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te blijven beschermen.”
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 3. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 4. Je eerste liefde missen, je eerste reis zien sneuvelen, je studiekeuze moeten maken... Hoe voelt het om 17 of 19 jaar te zijn in tijden van corona?
  PREMIUM

  Je eerste liefde missen, je eerste reis zien sneuvelen, je studiekeu­ze moeten maken... Hoe voelt het om 17 of 19 jaar te zijn in tijden van corona?

  Dit had het jaar van hun leven moeten worden. De eindejaarsreis, het middelbaar afzwaaien en dan de wijde wereld in, op eigen benen. Niets van dat voor 'de klas van 2020'. Het coronavirus zet alle dromen op pauze. "Er gingen al veel mooie momenten verloren", zeggen de laatstejaars zelf. Maar ook zij beseffen: "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje."
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"