Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Benny Proot

Amper 1 op de 4 trajectcontroles in Vlaanderen werkt

Van de 302 trajectcontroles langs Vlaamse wegen zijn er maar 76 operationeel. Dat is amper 1 op de 4. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Bert Maertens (N-VA) en Annick Lambrecht (sp.a). Volgens Peeters ligt het probleem op federaal niveau. Daar laat de beloofde nieuwe databank al jaren op zich wachten. Peeters zegt dat ze al meermaals tevergeefs bij federaal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft aangedrongen op een oplossing. 

8 reacties

 • Manfred Verdonck

  11 maanden geleden
  Hier op de N16 te Bornem kunnen we nog een trajectcontrole gebruiken. Toegelaten snelheid 90 km/u, werkelijke snelheid 105 km/u. 1 keer per maand staat er een flitser op de gekende plaats. Effect = 0. Minister lydia Peeters stelt via haar kabinet In een schrijven dat er geen probleem is. De politici zouden zich moeten schamen en excuseren bij de ouders van alle verkeersslachtoffers.
 • Sven Goris

  11 maanden geleden
  De snelkheid op zich is NIET de grootste killer; da's onverantwoordelijk rijgedrag en snelheid is daar slechts onderdeel van. Snelheid verergert de gevolgen maar is niet alleen en/of altijd enkel een oorzaak.
 • stefan crama

  11 maanden geleden
  Heeft al lang niets meer met verkeersveiligheid te maken, vooral als je ziet waar ze deze dingen soms plaatsen.
 • Peter Van Den Bossche

  11 maanden geleden
  Nog een materie waar federale en gewestelijke regeringen niet samenwerken en de bal naar elkaar blijven terugkaatsen. Had ik in de privë met dergelijke mentaliteit moeten werken, had men mij terecht ontslagen. Ik neem dit mee naar de volgende verkiezingen want we zijn het beu, dit wanbeleid.
 • robi smet

  11 maanden geleden
  Het voordeel van veel regeringen dan kan je het op elkaar steken