Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Joel Hoylaerts/Photo News

Amnesty International laakt mensenrechtenschendingen in rusthuizen: bewoner overleden na anderhalve week zonder water

Amnesty International is scherp voor de manier waarop de autoriteiten sinds de start van de coronacrisis met de bewoners van de woonzorgcentra in ons land zijn omgesprongen. In een nieuw onderzoeksrapport spreekt de organisatie van mensenrechtenschendingen. Onder meer het recht op gezondheid, het recht op leven en het verbod op discriminatie werden volgens het onderzoek met de voeten getreden.

34 reacties

 • Albert De Zwijger

  8 maanden geleden
  Tis simpel, hoeveel pensioen krijgt een doorsnee burger, hoeveel moet hij betalen in een rusthuis, juist heel veel meer en dan wat krijgt hij daarvoor in de plaats? Dat iedereen voor zichzelf die berekening eens maakt . Daar faalt ons sociaal systeem en wie is daarvoor verantwoordelijkheid
 • gilbert Gijdé

  8 maanden geleden
  Ik hoop dat mijn vrouw of mijn dochter ,mij nooit of te nimmer in een rusthuis plaatsen.Het is een verbeteringsinstituut waar men geleidelijk verslechterd,en waar men volgens het tarief dat men betaalt een hotelleven zou moeten krijgen,en geen hongermaaltijd van 5 euro,en waar men niet meer heer en meester is over zijn eigen leven
 • louis meuleman

  8 maanden geleden
  Amnesty International heeft nog nooit niks anders gedaan dan kritiek geven op alles dat ze dan eens mee helpen maar dat doen ze niet dit is een van de vele organisaties die veel geld kosten maar verder nooit mee helpen en veelal er voor zorgen dat criminelen beter behandeld worden dan hun slachtoffers wand daar doen ze niks voor
 • Joël Bornbergen

  8 maanden geleden
  Den dag dat hier lessen getrokken worden zal ne feestdag zijn...We hadden dan ook geen regering... een tijdelijke incompetente minderheidsregering die zich op het einde niet aan haar beloftes heeft gehouden !Wat Amnesty betreft, dat is een politiek correcte organisatie die ook enkel maar kritiek geeft, maar geen oplossingen voor problemen voorstelt... Ergens goed dat die er is, maar ik denk dat er andere plaatsen in de wereld zijn dan hier om aan de bel te trekken wat mensenrechten betreft
 • Marcel Willems

  8 maanden geleden
  NVA zal niet veel doen om het probleem in de rusthuizen op te lossen.Hun terug verkozen voorzitter hoorde ik verklaren dat ze alleen voor de werkenden  en de bedrijven  zullen zorgen .Rusthuizen zijn voor hen bevolkt door niet productieve en geld verslindende Mensen en verzorgers .
 1. OVERZICHT. Coronabesmettingen en ziekenhuisopnames blijven afnemen, aantal overlijdens stilaan op plateau

  OVERZICHT. Coronabe­smet­tin­gen en ziekenhuis­op­na­mes blijven afnemen, aantal overlij­dens stilaan op plateau

  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames blijven afnemen. Tussen 6 en 12 november kwamen er elke dag gemiddeld 5.057 coronabesmettingen bij (-47 procent). In totaal werden nu al 535.939 besmettingen geregistreerd. Elke dag komen er 463 nieuwe ziekenhuisopnames bij. Ook het aantal dagelijkse overlijdens lijkt stilaan naar een plateau te evolueren.
 2. INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermisbruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermis­bruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”

  “Ikzelf heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat een vermeende pedoseksueel opschept over daden die hij zou hebben gepleegd, en dat het achteraf leugens bleken te zijn.” Dat zegt Peter De Waele, zeventien jaar lang hoofd van de cel pedofilie van de federale politie, naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de acteur die tegen een undercoverjournalist heeft beweerd dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. “Maar,” zegt De Waele, “ik was ook altijd extreem objectief. Die man is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”