Amir Bachrouri van Vlaamse Jeugdraad: “Liever geen mondmaskers op school”

Vandaag is er onderwijsoverleg over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Amir Bachrouri van de Vlaamse Jeugdraad vreest de comeback van mondmaskers op school. “Dat zou ik proberen te vermijden”, zegt hij. “Dat is ook voor de non-verbale communicatie van kinderen en jongeren heel moeilijk.” Kijk hier wat hij nog meer zei bij HLN LIVE.

17 reacties

 • Emiel Waeterslagers

  1 jaar geleden
  Ik stel voor om een grote enquete te doen in alle kleuterklassen om te vragen wat die kleuters van de mondmaskers vinden. En ook of zij het zien zitten om een derde vaccin te krijgen of niet. De heren en dames politici kunnen daar dan hun beleid op afstemmen.
 • Norbert Corten

  1 jaar geleden
  Voert die nu ook al mee het beleid ?
 • Stefaan Baert

  1 jaar geleden
  En kennis van zaken dat ze hebben.
 • katy vercauteren

  1 jaar geleden
  Nu is het ver gekomen dat die jongeren gaan zeggen, wat ze willen of niet. De slinger in de opvoeding en het onderwijs is duidelijk doorgeslagen.
 • Jos Brems

  1 jaar geleden
  Die kerel komt de laatste tijd graag in het nieuws; wil zeker ook een politieke carrière beginnen.
 1. Elk weekend 3 stomdronken tieners op spoed: waarom de eerste alcoholkliniek voor jongeren geen seconde te vroeg komt
  PREMIUM

  Elk weekend 3 stomdron­ken tieners op spoed: waarom de eerste alcoholkli­niek voor jongeren geen seconde te vroeg komt

  In Nederland bestaan ze al langer, maar dit voorjaar opent de eerste alcoholkliniek voor minderjarigen in ons land. Dat komt geen moment te vroeg, want elke week worden alleen al in de Antwerpse ziekenhuizen drie tieners opgenomen met een alcoholvergiftiging. “De jongste was 11 jaar”, zegt onderzoeker Hanna van Roozendaal. De ‘alcoholpoli’ moet daar iets aan veranderen. Maar hoe doe je dat? “Voor een goed gesprek wachten we op ‘het gouden uur’.”
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. Mondmaskerplicht? Afkoelingsweek? Dit ligt vandaag tijdens onderwijsoverleg op tafel en dit zeggen de deelnemers daarover

  Mondmasker­plicht? Afkoelings­week? Dit ligt vandaag tijdens onderwijs­over­leg op tafel en dit zeggen de deelnemers daarover

  Woensdag overleggen de onderwijskoepels, de bonden, CLB’s, gezondheidsexperts en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Het onderwijsveld wil komaf maken met het test- en quarantainebeleid dat ervoor zorgt dat klassen of zelfs hele scholen moeten sluiten. Daarnaast liggen ook ventilatie, mondmaskerplicht en misschien zelfs een afkoelingsweek op tafel. We polsen naar de stellingnames van de deelnemers aan het overleg.