Amir Bachrouri van Vlaamse Jeugdraad: “Liever geen mondmaskers op school”

Vandaag is er onderwijsoverleg over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Amir Bachrouri van de Vlaamse Jeugdraad vreest de comeback van mondmaskers op school. “Dat zou ik proberen te vermijden”, zegt hij. “Dat is ook voor de non-verbale communicatie van kinderen en jongeren heel moeilijk.” Kijk hier wat hij nog meer zei bij HLN LIVE.

17 reacties

 • Emiel Waeterslagers

  3 maanden geleden
  Ik stel voor om een grote enquete te doen in alle kleuterklassen om te vragen wat die kleuters van de mondmaskers vinden. En ook of zij het zien zitten om een derde vaccin te krijgen of niet. De heren en dames politici kunnen daar dan hun beleid op afstemmen.
 • Norbert Corten

  3 maanden geleden
  Voert die nu ook al mee het beleid ?
 • Stefaan Baert

  3 maanden geleden
  En kennis van zaken dat ze hebben.
 • katy vercauteren

  3 maanden geleden
  Nu is het ver gekomen dat die jongeren gaan zeggen, wat ze willen of niet. De slinger in de opvoeding en het onderwijs is duidelijk doorgeslagen.
 • Jos Brems

  3 maanden geleden
  Die kerel komt de laatste tijd graag in het nieuws; wil zeker ook een politieke carrière beginnen.
 1. Mondmaskerplicht? Afkoelingsweek? Dit ligt vandaag tijdens onderwijsoverleg op tafel en dit zeggen de deelnemers daarover

  Mondmasker­plicht? Afkoelings­week? Dit ligt vandaag tijdens onderwijs­over­leg op tafel en dit zeggen de deelnemers daarover

  Woensdag overleggen de onderwijskoepels, de bonden, CLB’s, gezondheidsexperts en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Het onderwijsveld wil komaf maken met het test- en quarantainebeleid dat ervoor zorgt dat klassen of zelfs hele scholen moeten sluiten. Daarnaast liggen ook ventilatie, mondmaskerplicht en misschien zelfs een afkoelingsweek op tafel. We polsen naar de stellingnames van de deelnemers aan het overleg.
 2. Ontvoerder van Dean (4) mishandelde in 2008 al peuter tot de dood erop volgde
  Play

  Ontvoerder van Dean (4) mishandel­de in 2008 al peuter tot de dood erop volgde

  De man die de vierjarige Dean ontvoerd heeft, heeft al zeer ernstige feiten op zijn naam staan. Dave De Kock mishandelde in 2008 een tweejarig jongetje zodanig dat hij het leven liet. Dat bevestigt het parket. Moeder Elke was op de hoogte dat Dave in de gevangenis had gezeten maar wist naar eigen zeggen niet precies voor welke feiten. “Dat heb ik pas nadien vernomen.” Ondertussen is bekend geraakt dat ook kleine Dean gisteravond dood is teruggevonden.