Concreet zal men in Oevel nog grotere en efficiëntere waterstofinstallaties bouwen.
Volledig scherm
Concreet zal men in Oevel nog grotere en efficiëntere waterstofinstallaties bouwen. © Pixabay

Amerikanen investeren in Belgische waterstofinstallaties: “België is voor sommige technologieën wereldspeler”

De Amerikaanse multinational Cummins gaat een forse investering doen in hun vestiging nabij Westerlo. Het zou gaan om een investering van boven de honderd miljoen euro die 150 jobs oplevert.

  1. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
    45

    Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

    Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.