Een American Staffordshire Terrier, niet de hond die het meisje heeft doodgebeten. Rechts: iemand heeft bloemen achtergelaten op de vensterbank van het huis waar het drama zich afspeelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een American Staffordshire Terrier, niet de hond die het meisje heeft doodgebeten. Rechts: iemand heeft bloemen achtergelaten op de vensterbank van het huis waar het drama zich afspeelde. © Getty Images/iStock Photo en DH

American Stafford bijt 8-jarig meisje dood: “Laat een hond nooit met een kind alleen”

Een achtjarig meisje uit het Henegouwse Strépy-Bracquegnies, dat alleen thuis was, is zondagavond overleden nadat het door een Amerikaanse Stafford meerdere keren was gebeten. Het is helaas niet de eerste keer dat een krachtige hond zijn geduld verliest en genadeloos toeslaat. Horen dat soort gevechtshonden wel binnenshuis? “Als een chihuahua bijt, zal er hoogstens een pleister moeten worden gelegd”, illustreert hondenexpert Isabelle Sels.

40 reacties

 • Peggie Van Audenhove

  1 jaar geleden
  Een moeder die een kind van 8 jaar alleen thuis laat met de 3 honden van haar partner nota bene! verdient het niet om überhaupt kinderen te hebben. Zowel op het houden van dieren als het krijgen van kinderen zouden zware voorafgaande testen moeten gebeuren om te zien of je geschikt bent. Ocharme dat kind en de hond die ervoor werd afgeknald door de politie. De moeder en haar lief dragen hier de verpletterende verantwoordelijkheid voor dit drama. Wie laat een kind van 8 alleen s'avonds tot 23h??
 • Hendrik laureys

  1 jaar geleden
  Met de regelmaat van een klok hoor je zulk nieuws. Zullen we nu eindelijk een wet maken die deze hondenrassen verbied ? Op wat wachten onze parlementariërs en ministers eigenlijk ?
 • Katrien Slos

  1 jaar geleden
  Laat de verkopers van deze rassen blijvend verantwoordelijk zijn, groot geld gewin!
 • Jeroen Dekop

  1 jaar geleden
  In Frankrijk is het verboden om die type honden te houden, ook door Frankrijk reizen met dit type honden is verboden. Dit is ook het meerendeels van de honden die achtergelaten worden in dierenasiels. Misschien hier ook invoeren.
 • Fleur De Goede

  1 jaar geleden
  Het zijn wel opvallend veel bijt en aggresieve aanvallen van specifiek dit soort honden,ik zou mijn kinderen er nooit bij in de buurt laten,en naast de Stafford zijn er nog wel meer soorten waar we met een grote boog omheen lopen. Zulke honden zijn niet geschikt als gezelschapshond maar voor vele andere doeleinden prima,voor bewaking van een terrein bijvoorbeeld.