anp
Volledig scherm
© anp

Ambtenarenweddes en uitkeringen gaan niet omhoog in 2019

Het Planbureau gaat uit van een overschrijding van de spilindex in september, maar verwacht dat de spilindex volgend jaar niet wordt overschreden. Bijgevolg zouden de ambtenarenweddes en uitkeringen in 2019 niet omhoog gaan.

10 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Die met een bruto pensioen van 6000 betaalt daar bijna de helft belastingen en sz op, Ludo Van Uffelen. Die met een laag pensioen betaalt daar niets op aan belastingen. Er is dus al een serieuze correctie. Geef centen voor procenten, maar dan zonder extra belastingen, en het zou nauwelijks verschil maken.
 • Edgard Gielis

  3 jaar geleden
  maar een indexsprong ging wel in 2014 opgestookt door BDW maar michel toe geen index in 2019 maar de verzekeringen wegentaks huishuren daar mag wel index bij zonder de zieken pensioenen index krijgen ik hou er rekening mee met de verkiezingen in 2018 en zeker 2019
 • anna geulen

  3 jaar geleden
  Voor de gepensioneerden één raad ;als je kan verlaat dit land en betaal minder belasting, minder energie, minder alles in de ons omliggende Landen. Merci NVA.
 • Georges Vande Velde

  3 jaar geleden
  Ze zullen het wel manipuleren zodat er terug met de index gesjoemeld zal worden.
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  Juist Chantal ik pas de index ook al jaren aan in Duitsland,zelfs het inkoopverschil wordt ook nog groter,nu de brandstof voor de wagen die goedkoper is dan Belgie sinds ze de diesel duurder gemaakt hebben ,ze doen maar de experten .