De amateurcompetities in lagere nationale en provinciale reeksen worden twee weken uitgesteld. "Met een kantine die al moet sluiten om 23 uur - terwijl de wedstrijden normaal om 20 uur beginnen - verliezen we daar ook behoorlijk wat inkomsten", zegt voorzitter Dominiek Van Den Bosch van Hoogstraten VV, de fiere leider in 2de amateur B.
Volledig scherm
PREMIUM
De amateurcompetities in lagere nationale en provinciale reeksen worden twee weken uitgesteld. "Met een kantine die al moet sluiten om 23 uur - terwijl de wedstrijden normaal om 20 uur beginnen - verliezen we daar ook behoorlijk wat inkomsten", zegt voorzitter Dominiek Van Den Bosch van Hoogstraten VV, de fiere leider in 2de amateur B. © smb

Amateurvoetbal uitgesteld tot spelen met publiek weer kan: “Inkomsten uit tickets en kantine nodig om premies te betalen”

Het amateurvoetbal gaat in pauze: de wedstrijden in het weekend van 15 januari worden uitgesteld, voor het weekend van 22 januari wacht Voetbal Vlaanderen op een eventuele beslissing van het volgende Overlegcomité. Voetballen zonder publiek - en dus zonder de inkomsten uit tickets en kantine - is geen optie, vinden de clubs. “We hebben dat geld nodig om de premies van de spelers te betalen”, klinkt het bij de clubs. “Maar wat met jeugdwedstrijden? En met recreatieve competities?

19 reacties

 • frans caveye

  1 jaar geleden
  de politiekers komen nooit naar een kantine alleen als er stemming is tegen hun gedacht ze weten nergens van voor de rest geen aandacht
 • Dirk Keizer

  1 jaar geleden
  Die amateurs iets minder betalen zou ook gekund hebben.
 • Philippe Vanbelleghem

  1 jaar geleden
  2 weken geen inkomsten , moeten ze daarvoor alles uitstellen ? Dat de voetballers eens 2 weken hun premie niet innen , dit kan ook al helpen . Om de poen is het te doen , de liefde voor de club komt op de 2de plaats.
 • Jozef Demoor

  1 jaar geleden
  Ook op straat komen zoals de cultuur sector.
 • Kristof Goessens

  1 jaar geleden
  Cinema en binnenevenementen mogen maar voetballen buiten voor publiek mag niet😏