In 24 uur steeg het aantal sterfgevallen in Lombardije met 546 naar 3.095.
Volledig scherm
In 24 uur steeg het aantal sterfgevallen in Lombardije met 546 naar 3.095. © AP

Alweer recordaantal doden in Italië, 30 nieuwe doden in ons land

De Covid-19-pandemie is nog lang niet over haar hoogtepunt heen. Het aantal besmettingen blijft wereldwijd stijgen en in Italië, Spanje en Frankrijk neemt het aantal doden in ijltempo toe. Buiten Europa nemen steeds meer landen rigoureuze maatregelen: Cuba laat geen buitenlandse reizigers meer binnen en in verscheidene Amerikaanse staten moeten de mensen verplicht binnenblijven. Herlees hieronder alle ontwikkelingen in onze liveblog van zaterdag.

106 reacties

 • Nico Van Landschoot

  1 jaar geleden
  Een pluimpje voor de Russen omdat ze Italië willen helpen. In veel Europese landen is de overheid veel te laat wakker geworden en blijken geen mondmaskers en voldoende medisch materiaal voorhanden.
 • Eddy Peeters

  1 jaar geleden
  Blijkt dat China absoluut positief kon evolueren de crisis resoluut aanpakte. Dankzij de Chinezen -en absoluuuuut niet door onze geweldig in het beeld verschijnende politici- kwamen er noodzakelijke mondmaskers in België, maar een wellicht tekort aan de hoogst beschermende noodzakelijke maskers blijft...Dokters leveren vandaag trouwens een deel van hun loon in toch maar voldoende bescherming te kunnen kopen en geen kanonnenvlees te worden in deze absolute oorlog.
 • Verbist Hilde

  1 jaar geleden
  De mondmaskers zijn in onze sector meer als welkom. Diegene die werken voor Ferm thuiszorg, familiehulp, ... worden in de kou gezet omdat er onvoldoende mondmaskers zijn en zelf daar moeten voor zorgen. Mijn collega's zijn druk in de weer om zelfgemaakte mondmaskers te maken en ons te voorzien daarvan. Wij moeten per week verschillende gezinnen gaan helpen en vormen ook een risicogroep! Op de overheid moeten we niet rekenen... echt een schande! Chapeau voor degenen die de mondmaskers maken!
 • Carin Desmet

  1 jaar geleden
  Hopelijk dat ze hier niet te snel de maatregelen versoepelen ook al wil iedereen. Dat warmer wordt doet de virus niks net zoals grenzen... kijk hoeveel landen waar het 27 tot 38 graden is dezelfde situatie zitten.. Afrika duizenden besmettingen Aruba Cuba Dubai Marokko enz... ook is het warmer in Spanje en Italië
 • Aris Ringos

  1 jaar geleden
  Waar zijn die maskers aub? Geef die aan de politie die de controle doen opstraat , het is pijnlijk om te zien dat hun bloot gesteld opstraat terwijls mensen moeten thuis blijven. Ze zijn ook mensen die moeten extra verzorging krijgen om hun werk nog te kunnen doen.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren