Gouverneur Hervé Jamar (MR).
Volledig scherm
Gouverneur Hervé Jamar (MR). © Photo News

Alvast in Luik geen versoepeling van de maatregelen

Hervé Jamar, gouverneur van Luik, heeft zaterdag een politiebesluit getekend dat voorschrijft dat alle huidige coronaregels van kracht blijven in de provincie. Luik zal dus niet kunnen genieten van de versoepelingen die het Overlegcomité in het vooruitzicht stelde voor 1 oktober.

24 reacties

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Die zogenaamde "oversterfte", nog zoiets. Er zijn té veel mensen, dus mogen er af en toe wat meer sterven. Natuurlijke selectie, niets meer, niets minder.
 • Bob Boomer

  1 maand geleden
  Het zal covid-19 worst wezen wat gouverneurs doen. Grenzen zijn gebakken lucht en houdt Corona niet tegen. Deze les moet ondertussen geleerd zijn. De kaarten echter zijn zoals kameleons en veranderen geregeld van kleur. Ik ben benieuwd wat de winter ons brengt. De grote test !?
 • Ludo Wouters

  1 maand geleden
  De oversterfte in België en Nederland is terug normaal. Met of zonder mondmasker is er dus geen verschil. Waarom de "experten" die maskers blijven verdedigen is voor mij een raadsel. Er zijn testen op grote schaal verricht en mondmaskers beschermen maar voor 11% indien goed gedragen. Iemand met een baard is evengoed beschermd met een vergiet dan met een mondmasker. Vaccins helpen, mondmaskers geven enkel een vals gevoel van veiligheid.
 • karel dillen

  1 maand geleden
  Je kan dus veiliger een terrasje doen in Luik dan in Antwerpen, maar ja bedrijven kunnen geen corona krijgen en dat is wat telt voor NVA
 • Eric Grosemans

  1 maand geleden
  Christophe Heuts, dat weet ik. In het verleden hebben ze het nochtans gedaan. Maar moet ge een hele provincie straffen omdat één stad er zijn voeten aan veegt?
 1. Minstens 1 persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”
  Play
  Antwerpen

  Minstens 1 persoon zwaarge­wond na steekpar­tij in nachtwin­kel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”

  In een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagmiddag minstens 1 persoon gewond geraakt na een steekpartij. De man is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is momenteel nog voortvluchtig, maar een getuige kon helder beschrijven wat er gebeurd was. “Voor hetzelfde geld had hij mij ook neergestoken.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.