Gino Van Ossel en Stefaan Van Rompaey over de crisis in winkelland. “Dit is waanzin.”
Volledig scherm
PREMIUM
Gino Van Ossel en Stefaan Van Rompaey over de crisis in winkelland. “Dit is waanzin.” © Ronny De Coster / Photo News / rv

“Als ze echt doorduwen, is dat pure waanzin”: leggen vakbonden de hele winkelsector plat?

De situatie bij Delhaize dreigt de hele winkelsector in ons land op stelten te zetten nu ACV Puls en ACLVB een stakingsaanzegging indienden voor alle winkels: van de grote distributieketens tot de kleine zelfstandige. Daarmee komen nu ook kledingzaken en andere winkelketens in het vizier van de vakbonden. Moeten we komende week gesloten deuren bij JBC of Gamma vrezen? Waar valt de grootste actiebereidheid te verwachten? Een topvrouw van de vakbond legt uit, twee experts analyseren: “Gaan we echt nog meer Belgische arbeidsplaatsen vernietigen?”

135 reacties

 • Raf Vingerhoets

  2 maanden geleden
  Onwaarschijnlijk dit toch. Allemaal zelfstandig zou ik zeggen..
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Stakingrecht wil zeggen: het werk neerleggen maar geen misdaduge acties zoals ze nu bij Delhauze gedaan hebben, daar wordt het personeel niet beter van,de winkel niet, de klanten niet. Ik geloof vast dat de vakbonden enkel goed zijn voor de bazen van de vakbonden. Verder hebben ze naast de twee paars groene regeringen ook een zware bijdrage geleverd aan de belabberde situatie van ons land.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Hopelijk want "wie niet horen wil, die moet voelen !"
 • Marianne de geest

  2 maanden geleden
  ga gewoon in de buurlanden shoppen
 • Sven Vanlierde

  2 maanden geleden
  Als ze zo verder gaan zijn er straks geen winkels meer en trekken alle bedrijven weg en kunnen we terug zoals vroeger ons eigen vlees schieten en een berenvel dragen om ons warm te houden.