DM
Volledig scherm
PREMIUM
© DM

Als menstruatie een marteling is: “De boodschap van de artsen kwam neer op ‘deal with it’”

Een baarmoeder laten verwijderen door de aandoening endometriose. Ook al gebeurt het bij hoge uitzondering, toch zijn patiënten blij dat een bekend persoon als Amy Schumer het bespreekbaar maakt. “Vrouwen krijgen nog te vaak te horen dat menstruatiepijn normaal is.”

4 reacties

 • walter ceusters

  9 maanden geleden
  Niet vergeten dat er ook adenomyose bestaat wat ook cysten in de baarmoeder veroorzaakt met alle pijnen tot gevolg. Door deze ziekte is de baarmoeder ook verwijderd op 28 jarige leeftijd .
 • christianne bruyland

  1 jaar geleden
  Ik herinner me 'het lichaam van Coppens' een apparaat dat weeen nabootst, misschien het mansvolk eens laten kennis maken met de ongemakken die vrouwen te verduren krijgen.
 • Linda Wellekens

  1 jaar geleden
  Stop met of verminder sterk het eten van vlees, zuivel en vette vis. De pijn zal snel wegzijn en wegblijven.
 • Evelin Arndt

  1 jaar geleden
  Ik hoop toch dat ze snel die ziekte eens te goei gaan onderzoeken. Me nicht heeft ook haar baarmoeder laten verwijderen. Ondertussen al 7 operaties moeten ondergaan en nog altijd niet opgelost! Leeft al 7 jaar met hevige pijnen! Ronduit schandalig dat er geen deftige behandeling voor bestaat.
 1. Regering klopt loonakkoord af: lonen stijgen niet bovenop index, wel ruimte voor premie tot 750 euro
  Politiek

  Regering klopt loonak­koord af: lonen stijgen niet bovenop index, wel ruimte voor premie tot 750 euro

  Het kernkabinet van de federale regering is het eens geraakt over een verzoeningsvoorstel om de loononderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers uit het slop te trekken. Dat vernam onze politieke redactie en bevestigt het kabinet van premier Alexander De Croo (Open Vld). In het voorstel kunnen de lonen voor werknemers in de privésector de komende twee jaar niet stijgen bovenop de index. Om toch nog een extraatje te voorzien, komt er zoals vorig jaar wel een consumptiecheque.