DM
Volledig scherm
PREMIUM
© DM

Als menstruatie een marteling is: “De boodschap van de artsen kwam neer op ‘deal with it’”

Een baarmoeder laten verwijderen door de aandoening endometriose. Ook al gebeurt het bij hoge uitzondering, toch zijn patiënten blij dat een bekend persoon als Amy Schumer het bespreekbaar maakt. “Vrouwen krijgen nog te vaak te horen dat menstruatiepijn normaal is.”

3 reacties

 • christianne bruyland

  3 weken geleden
  Ik herinner me 'het lichaam van Coppens' een apparaat dat weeen nabootst, misschien het mansvolk eens laten kennis maken met de ongemakken die vrouwen te verduren krijgen.
 • Linda Wellekens

  3 weken geleden
  Stop met of verminder sterk het eten van vlees, zuivel en vette vis. De pijn zal snel wegzijn en wegblijven.
 • Evelin Arndt

  4 weken geleden
  Ik hoop toch dat ze snel die ziekte eens te goei gaan onderzoeken. Me nicht heeft ook haar baarmoeder laten verwijderen. Ondertussen al 7 operaties moeten ondergaan en nog altijd niet opgelost! Leeft al 7 jaar met hevige pijnen! Ronduit schandalig dat er geen deftige behandeling voor bestaat.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng?
  24

  HET DEBAT. Zijn de quarantai­ne­re­gels en de teststrate­gie op scholen te streng?

  Na een lange periode van stabiliteit, is het aantal coronabesmettingen in ons land de laatste weken opnieuw zienderogen gestegen. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten. De quarantaineregels liggen onder vuur. Verschillende stemmen in het onderwijsveld pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.