De grootste bezorgdheid ligt bij kinderen jonger dan zes maanden, die het meest gevoelig zijn voor ernstige RSV-infecties.
Volledig scherm
PREMIUM
De grootste bezorgdheid ligt bij kinderen jonger dan zes maanden, die het meest gevoelig zijn voor ernstige RSV-infecties. © Thinkstock

"Als je verkouden bent, blijf dan weg van bijeenkomsten met baby's": al uw vragen over de stijgende cijfers van griep, corona en RSV beantwoord

Mogen mijn kinderen nog naar het Sinterklaasfeestje met vriendjes? Hoe weet ik of ik zelf RSV of griep heb? En ben ik nog op tijd voor mijn griepvaccin? Onze lezers stuurden tal van vragen in over de grote stijging van het aantal kinderen en volwassenen met RSV, corona en griep. Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt ze allemaal: “Let op dat je in deze periode nauw contact met je baby beperkt tot mensen uit de dichte kring.”

3 reacties

 • Eefje Reclame

  2 maanden geleden
  Tom, spreek voor jezelf. Mijn dochter is door het oog van de naald gekropen toen ze 8 maanden oud was. Het kinderziekenhuis (incl intensive care waar wij lagen) lag vol met baby’s/peuters aan de zuurstof.
 • Björn Hilkens

  2 maanden geleden
  Onze dochter had RSV in haar 3 eerste levensjaren en daarna is het gewoon vanzelf weggegaan.
 • Tom Lampaert

  2 maanden geleden
  Stop met contacten beperken. Een immuunsysteem werkt op zijn best als je het zo vaak mogelijk met ziekmakers in contact laat komen. De verkopers van de pharma industrie (door de media "experten" genoemd) weten dat ook...
 1. Of we moeten vrezen voor lockdown door RSV-circulatie bij baby's? "Niet aan de orde, maar zieke baby's of kinderen blijven wel beter thuis”

  Of we moeten vrezen voor lockdown door RS­V-circulatie bij baby's? "Niet aan de orde, maar zieke baby's of kinderen blijven wel beter thuis”

  Viroloog Steven Van Gucht roept op om op te letten tijdens een bezoek of bijeenkomsten met baby's: “RSV circuleert typisch tijdens de wintermaanden en treft vooral de allerjongsten”. In combinatie met een stijgend aantal Covid-infecties, zorgt de sterke opmars van het Respiratory Syncytial Virus (RSV) bij zuigelingen voor toenemende druk op de zorgsector.