Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Als je moet tanken, doe je dat best vandaag nog: dieselprijs voor eerst boven 1,8 euro

De dieselprijs stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte en doorbreekt voor het eerst de kaap van de 1,8 euro. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie vrijdag. Ook stookolie inslaan wordt zaterdag duurder. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. COLUMN. Gisteren zaten Annelies Van Herck en Michaël Van Droogenbroeck samen in de VRT-studio. “Vertel ons alles over de inflatie, jij lekker stuk van me”
  PREMIUM
  10

  COLUMN. Gisteren zaten Annelies Van Herck en Michaël Van Droogen­broeck samen in de VRT-stu­dio. “Vertel ons alles over de inflatie, jij lekker stuk van me”

  Van alle koppels bij de VRT schat onze columnist Jan Segers de heer en mevrouw Van Droogenbroeck-Van Herck het hoogst in. “Hun klasse degradeert collega’s tot amateurs. Hun ernst onderscheidt hen van de clowns. Hun stijl is niet aan mode onderhevig.” Gisteren zaten Annelies en Michaël oog in oog in de studio. Dat ging als volgt.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.