belga
Volledig scherm
© belga

"Als ik hiervoor veroordeeld word, stop ik ermee"

"Ik, racist? Belachelijk." Zo reageert Bart De Wever op de klacht wegens racisme na zijn omstreden uitspraken over Marokkaanse Berbers. "Als ik daarvoor word veroordeeld, is het 'game over'. Als de waarheid niet gezegd mag worden, houdt het op."

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Zorgbetoging tegen verplichte vaccinatie grimmig verlopen: video toont brandweer en oproerpolitie neus aan neus, traangas ingezet
  Play

  Zorgbeto­ging tegen verplichte vaccinatie grimmig verlopen: video toont brandweer en oproerpoli­tie neus aan neus, traangas ingezet

  In Brussel kwamen duizenden personeelsleden uit de zorg op straat om te protesteren tegen de verplichte vaccinatie in hun sector. In totaal ging het om zo’n 3.800 manifestanten. Aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) werd de sfeer grimmiger. Betogers die het gebouw wilden binnendringen, werden bespoten met traangas.