Jurgen Hindryckx bij zijn Tesla Model 3 die hij in september verkoopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen Hindryckx bij zijn Tesla Model 3 die hij in september verkoopt. © Wannes Nimmegeers

Als elektrisch rijden een nachtmer­rie wordt: “Met mijn Tesla rijden kost geld, maar niet rijden ook”

Alsmaar meer mensen kiezen voor een elektrische auto, en toch willen sommigen er nu al van af. De groene droom die ze voor ogen hadden, werd - in hun woorden - een nachtmerrie. “Ik had zoveel stress dat de dokter me een medicijn moest voorschrijven”, getuigen ze bij ons. Ook Jurgen (47) uit Sint-Martens-Latem wil nu al van zijn Tesla af en legt uit waar het voor hem foutloopt.

162 reacties

 • andre cottenie

  2 maanden geleden
  als alle benzine en dieselwagens verdwenen zijn, waar gaan ze dan de miljarden aan accijnzen halen denk je ? ik moet er geen tekeningetje bij maken zeker ?
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Dat ze eindelijk eens stoppen met voordelen te geven aan EV's, eens zien of er dan nog zoveel verkocht worden om de rekening door te schuiven aan de buurman. Het is gewoon bedrog, die wagens zijn niet goedkoopt want iemand anders krijgt de rekening. Pure oplichting.
 • Paul Van Oosterwijck

  2 maanden geleden
  Iedereen volledig Elektrisch is gewoon waanzin. Een E-wagen weegt 1,5 maal meer dan een gewone wagen : meer energie nodig dus, en het is nu al krap. En hoe wordt die E-energie geproduceerd ? Kolen- en gascentrales ? Mijnbouw op extra grote schaal voor batterijen, zonnepanelen, windmolens enz ... Desastreus voor het milieu. Bij iedereen die denkt dat E-rijden het milieuprobleem gaat oplossen is het gezond verstand compleet verdwenen, de politiek dus .
 • Bjorn Decroubele

  2 maanden geleden
  Waarom niet vol inzetten op hybride? Ik kan 70km elek rijden en heb een 2l diesel aan boord. Alle stadsverkeer en korte afstanden puur elektrisch, autostrade op diesel. Nooit stress. En enorme power in de wagen. En ik kom tot de conclusie dat 2/3 van mijn km elek gereden zijn. Mocht iedereen dit doen zou de co2 enorm dalen
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  @Eric Gebbert : Ik heb vaak en veel kilometers gereden (moeten rijden) met een EV. Zo'n 'zelfverklaarde kenner' ben ik dus niet. Nu staan er hier twee diesels waar wij zo lang mogelijk stressvrij mee zullen rijden. En bij de verkoop van de laatste auto's met verbrandingsmotor - eens zien of België weer het beste leerlingetje van de klas wil zijn - zal ik als eerste in de rij staan om er nog minstens één aan te schaffen - nog voor een aantal jaren goed. Liever het dubbele betalen per km dan EV.