Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Als Covid-19 in klasjes en hoofdjes kruipt: zo leg je aan jonge kinderen tests en quarantaine uit

Wat vooral een zaak van grote mensen leek, schuift nu richting kinderen op. Covid-19 raakt hun klasjes, hoofdjes en neusjes. Hoe begeleiden we onze jeugd best bij testen, quarantaines, eventuele mondmaskers op 10 jaar? Kinderpsychologe Klaar Hammenecker beantwoordt volwassen kwesties op kleine mensenmaat.

 1. Kritiek op clausule over juridische stappen tegen compensatieregeling digitale meter

  Kritiek op clausule over juridische stappen tegen compensa­tie­re­ge­ling digitale meter

  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft zich in het Vlaams Parlement moeten verdedigen voor een clausule die in de geplande compensatieregeling staat voor zonnepaneleneigenaars met een digitale meter. Wie een rechtsvordering indient, zou niet meer in aanmerking komen voor de compensatiepremie. "Dat is chantage", zegt Vlaams Belang-parlementslid Chris Janssens. Minister Demir wacht op het advies van de Raad van State.
 2. OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavariant: “Alle leerlingen meteen uit de klassen gehaald”
  PREMIUM
  VLAANDEREN

  OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavari­ant: “Alle leerlingen meteen uit de klassen gehaald”

  Spelen de kinderen dan toch een bepalende rol bij de verspreiding van het coronavirus? Het lijkt er steeds meer op nu de ene na de andere school haar deuren moet sluiten nadat leerlingen en leerkrachten positief testten op Covid-19, soms zelfs op de nieuwe en gevreesde Britse variant. “We nemen geen risico’s”, klinkt het bij veel directeurs en burgemeesters. Een overzicht van waar de poorten voorlopig gesloten blijven.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren