Volledig scherm
© Photo News

Als coronacijfers weer verslechteren, voert onderwijs mogelijk een “afkoelingsweek” in voor of na krokusvakantie: wat betekent dat?

Als ons land de komende weken te maken krijgt met slechtere coronacijfers, wordt er een zogenaamde afkoelingsweek toegevoegd voor of na de krokusvakantie. Dat meldt het kabinet van Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) na overleg met adviesorgaan GEMS, de scholenkoepels en de vakbonden. Die afkoelingsweek zou geen extra week vakantie betekenen voor de leerlingen: de onderwijsverstrekkers zijn akkoord dat er dan een week lang collectief afstandsonderwijs gegeven wordt. De beslissing om een week toe te voegen aan de krokusvakantie wordt ten laatste op 22 januari genomen.

78 reacties

 • Freddy De Vos

  3 weken geleden
  Dat betekend dat kinderen en leerkrachten het slachtoffer worden van een politiek wanbeleid. Uit respect zou deze regering beter opstappen, want ze kunnen het niet. We hebben een regering met ballen nodig!
 • Gino Sinnesael

  3 weken geleden
  De regering zou beter het funreizen verbieden en de grenzen hermetisch medisch controleren. In vele landen komt men niet binnen, tenzij na een (zelf te betalen!) quarantaine van 2 weken en een negatieve test. Maar hier kan alles, behalve op café en restaurant gaan, en naar de kapper... Blijkbaar zijn in België extra besmettingen nog steeds welkom?
 • eduard janssens

  3 weken geleden
  In theorie klinkt schoon Greta Van Den Broecke ;de praktijk is iets anders die mensen hebben nog prive leven ook .En nog het lange afstandsonderwijs is van kwaliteit niet het zelfde als in de klas twee ouders die van thuis uit werken is dat amper te verwezenlijken. De leerachterstand gaat niet te overzien zijn daarom moeten de scholen open blijven .!!.
 • Walter De Vuyst

  3 weken geleden
  Er is geen enkele reden waarom de coronacijfers plots zouden verslechteren .
 • geert goemaere

  3 weken geleden
  Men zou zowaar beginnen denken dat het onderwijzend personeel de enige beroepscategorie is waar de politici rekening mee houden als het over de coronacrisis gaat. Werknemers in andere beroepscategorien worden zoveel niet betuttelt. Onze kinderen zijn op termijn zeker de dupe van dat afstandsonderwijs, daar zijn specialisten uit het vak het ongeveer reeds over eens.
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen