Foto Borgerhoff
Volledig scherm
© Foto Borgerhoff

"Als bars op Chaussée d'Amour taks niet betalen, kunnen we ze sluiten"

SINT-TRUIDENDe stad Sint-Truiden wil minder bars op de Chaussée d'Amour en verhoogt daarom de overlasttaks die de bordelen jaarlijks moeten betalen tot maximaal 40.000 euro. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag. Als de uitbater niet betaalt, zal de stad bij de huurder of de eigenaar van het pand gaan aankloppen.

10 reacties

 • Ronny Claes

  3 jaar geleden
  Over die taks valt wat te zeggen. De stad Sint-Tuiden en bij uitbreiding Veerle Heeren denkt dat ze alles mag. Stap ermee naar de Raad van State.
 • Anne Onsia

  3 jaar geleden
  Dis enkel wie naast prostitutie ook nog drugs verhandelt of andere criminele inkomsten heeft zal die taks kunnen betalen? Goed plan om de criminaliteit in te dijken!! 40.000 euro is 3300 euro per maand of 111 euro per dag, of aan opbrengst voor de uitbater een groot deel van het cliënteel.
 • André Van Laethem

  3 jaar geleden
  Kan men ook een overlasttaks heffen op nachtelijke sirenes van politie. Ambulances en pompiers op wegen waar geen verkeer is ? Hoe voorkomt een taks nu overlast ? Enkel door er iets aan te doen niet door te betalen
 • Ronald Van Roy

  4 jaar geleden
  Goed dat die meisjes er zijn maar waarom moet een gemeente de pooier gaan uithangen ipv die buiten spel te zetten ?
 • patrik dockx

  4 jaar geleden
  en weer nemen ze de gemakkelijkste oplossing, ipv de criminelen op te pakken verhogen ze de taksen.
 1. Coronacijfers blijven goede kant uitgaan: is epidemie in ons land echt bijna voorbij?
  PREMIUM
  5

  Coronacij­fers blijven goede kant uitgaan: is epidemie in ons land echt bijna voorbij?

  Hoewel onlangs heel wat maatregelen versoepeld werden, blijven de coronacijfers de goede kant uitgaan. Mogen we nu op onze twee oren slapen en is het einde van de epidemie in ons land echt in zicht? Of toch niet? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KULeuven) waarschuwt voor de impact van de Deltavariant: “Hoe de race tussen de die variant en de vaccinatiecampagne zal eindigen, is niet te voorspellen.”