Meyrem Almaci.
Volledig scherm
Meyrem Almaci. © Photo News

Almaci verslaat Rzoska en volgt zichzelf op als voorzitster van Groen

Meyrem Almaci blijft voorzitter van Groen. Op een ledencongres in Brussel kreeg ze 53,2 procent van de stemmen achter zich. Er waren wel twee stemrondes nodig.

89 reacties

 • Willy Masson

  2 jaar geleden
  Vermoedelijk heeft almaci de uitslag van de 2 stemronden zelf mogen uitrekenen.
 • Claudia Rosseel

  2 jaar geleden
  Groen is de enige partij die enkel fysiek aanwezige leden laat stemmen. Wat in het voordeel is van mensen uit de kernsteden, mensen zonder kinderen, mensen zonder werk, mensen zonder andere sociale activiteiten dan meedraaien in een partij die zichzelf groen en democratisch noemt. De praktijk is blijkbaar anders.
 • Dan Midden

  2 jaar geleden
  In feite haalt deze dame geen 50 procent van de stemmen van haar eigen achterban want er waren 2 stemrondes nodig waarbij een significant aantal zijn weggegaan na de eerste stemronde. Dus meer dan de helft van haar leden wenst een ander taalgebruik en houding van Almaci. Ben benieuwd of ze de boodschap begrepen heeft. Net deze leden riskeren op andere partijen te gaan stemmen
 • luc rombauts

  2 jaar geleden
  het einde van groen?
 • Henri Eerens

  2 jaar geleden
  Nu dat Meyrem Almaci voorzitter van Groen blijft, kan de Kamer van volksvertegenwoordigers opgelucht ademhalen. Ze zijn bijna van haar af, tenminste als het bij groen? niet om de postjes gaat. De toekomst brengt raad.