Meyrem Almaci.
Volledig scherm
Meyrem Almaci. © Photo News

Almaci (Groen) haalt snoeihard uit in PFOS-dossier: “Hoe meer De Wever ‘own your shit’ zegt, hoe meer hij shit in het rond strooit”

Groen-voorzitster Meyrem Almaci heeft in een lange Facebookpost antwoorden geëist op een hele reeks vragen in het PFOS-dossier. Ze haalde daarbij nog eens uit naar onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), die zondag had gezegd dat ook het gemeentebestuur van Zwijndrecht op de hoogte was van de vervuiling in de bodem. “Groenen aanvallen als het op milieuvervuiling aankomt, dat is dubbel winst, nietwaar? Ik sta niet toe dat onze integere bestuurders onder de bus worden gegooid.” 

154 reacties

 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  marc van de poel, dus BDW pikt het idee, zorgt voor de uitvoering en dan is de LEZ zone plots prima? Frankie Albert Goethals, doet u al lang aan waarzeggerij? En voor de goede orde, het waren klokkenluiders Thomas Goorden en Mieke Schauvliege die Demir op de hoogte brachten van de vervuiling waarna ze wel in actie moest schieten. En van welke partij kreeg Demir naar haar voeten? Juist, uw N(V)-Blabla.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Lantis is een NV van publiek recht, opgericht door het Vlaams parlement. En die kan dus blijkbaar overeenkomsten sluiten waarin bepaald wordt dat de overheid - dus de belastingbetaler - 63 miljoen betaalt om een stort te creëren met zwaar vervuilde grond in de vorm van een berm van een kilometer lang en 6,5 meter hoog.
 • marc van de poel

  1 jaar geleden
  @ Piet De Vlieger : De LEZ-zone in Antwerpen was een idee en ontwerp van Patrick Janssens. Maar die heeft dat net niet kunnen invoeren wegens niet meer verkozen. En Almaci moet stilletjes terug onder haren steen kruipen, waar ze hoort.
 • Frankie A S Goethals

  1 jaar geleden
  Opmerkelijk dat er nog denken dat NVA hier slechter zal uitkomen. Niets is minder waar, de onderzoekscommissie zal enkel kunnen vaststellen dat GROEN en CD&V hier met de billen bloot gaan. NVA kijkt toe en was helemaal niet aan zet bij deze. Het was, voor de goede orde, de NVA (Demir) die het initiatief nam voor een onderzoekscommissie. De klokkenluidster van de NVA is altijd 'recht door zee!'
 • François Nuyts

  1 jaar geleden
  Er wordt haar gevraagd of het Groene stadsbestuur van Zwijndrecht het wist , en wat doet zij , onmiddellijk over het weekend beginnen en een heel ander verhaal opdissen . De vraag was toch duidelijk , maar er kwam geen duidelijk antwoord dus ...
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Eierverbod krijgt band tussen Vlaming en zijn kippen niet stuk: “Als ik de ren opendoe, voel ik me als God in Frankrijk”
  PREMIUM

  Eierverbod krijgt band tussen Vlaming en zijn kippen niet stuk: “Als ik de ren opendoe, voel ik me als God in Frankrijk”

  De Vlaming en zijn kippen, het is een bizar maar standvastig huwelijk dat niet kapot te krijgen is door een fipronilcrisis, ophokplicht of PFOS-schandaal. “Ik ga niet stoppen met hun eieren te eten", zegt burgemeester Bart De Wever die er al jaren houdt. Maar ze geven meer dan alleen een omelet in de pan: “Doe ik de ren open, dan ben ik als God in Frankrijk.” Drie Vlamingen getuigen over hun intense band met hun kippen.