Meyrem Almaci (Groen).
Volledig scherm
Meyrem Almaci (Groen). © Photo News

Almaci (Groen): “Er moet meer gebeuren dan enkel verlenging van sociaal tarief”

Groen pleit ervoor om het sociaal tarief te verlengen, maar er moet meer gebeuren dan enkel dat. Dat zegt Meyrem Almaci van Groen vandaag bij De Zevende Dag. “We moeten onmiddellijk ingrijpen”, luidt het. Ook Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) vindt dat er iets moet veranderen aan de torenhoge energiefactuur. “Gebruik de meerinkomsten om de factuur te verlagen”, vertelt Demir. 

99 reacties

 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  Almaci (Groen): “Er moet meer gebeuren dan enkel verlenging van sociaal tarief”. Juist! Er moet een andere regering komen, want behalve het tegen elkaar opzetten van de bevolking, en onduidelijke communicatie over van-alles-en-nog-wat, heeft Vivaldi nog niets bewezen!
 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  ik werk van mijn 14 jaar en betaalde ook toen al RSZ en toch hebben jullie ministers bepaald dat men voor het pensioen maar vanaf 16 jaar mag rekenen dus heb ik twee jaar voor niks RSZ betaald. Als jullie dat kunnen beslissen is het toch ook mogelijk om al de subsidies voor zonnepanelen af te schaffen er zijn Rijken bij die daar nu al jaren winst op maken
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  Schaf de intercommunales met vele zitjes voor (ex)-)politici af, en je bespaart al een flinke boterham. Maar... is de wil er?
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Ik doe mijn best om een mooi inkomen te hebben en dan word je daar in België voor gestraft.
 • Ludwig Van der Auwera

  2 maanden geleden
  Wat er moet gebeuren: Tinne Van der Straeten de laan uitsturen en ervoor zorgen dat er een kerncentrale bijkomt zodat Vlaanderen onafhankelijk wordt van fossiele energie.Eigenlijk had men 10 jaar geleden al plannen moeten maken voor een nieuwe kerncentrale.Hopelijk breekt na 2024 het postvivalditijdperk aan en kan er dan nog een kerncentrale gepland worden.