Beeld ter illustratie, steeds meer gepensioneerden hebben een flexi-job.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, steeds meer gepensioneerden hebben een flexi-job. © Getty Images/Westend61

Almaar meer gepensioneerden hebben een flexi-job

Het aantal gepensioneerden dat als flexi-jobber werkt zit serieus in de lift. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van minister van Sociale Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open Vld). In het derde kwartaal van 2018 waren het er 1.830, in hetzelfde kwartaal dit jaar zijn het er al 8.857.

18 reacties

 • van roy jozef

  2 jaar geleden
  Ze doen net of die graag gaan werken. Niet moeilijk als ge 1200 euro de maand krijgt. Moedwillig de pensioenen laag houden. Een pensioen van 20 jaar terug.
 • alfons schoeters

  2 jaar geleden
  Vele gepensioneerden komen met hun pensioen niet toe en in de toekomst zullen zij meer en meer gedwongen moeten bijverdienen. Anders zullen ze hun vaste kosten niet langer kunnen betalen. Dure spaarcenten worden opgesoupeerd. 10.000 euro gespaard in 1990 (daar kon je een auto mee kopen) is vandaag kleingeld - je kan er niet veel meer mee doen. Dat is de reden. Het pensioen in België is dan ook één van de laagste in Europa. Proficiat aan onze politiekers!
 • Marc Statham

  2 jaar geleden
  Gepensioneerden moeten hier op hun oude dag nog gaan werken om rond te komen ,en gelukszoekers komen hier binnen en krijgen hier gans hun leven een uitkering, sociale woning ,sociaal tarief enz..
 • maud hallett

  2 jaar geleden
  Johan Fransaert, ik heb 45 jaar gewerkt en werk nu met plezien nog tien uur in de week
 • Theo Striem

  2 jaar geleden
  Als ze een waardig pensioen hadden zochten ze wel op een leukere manier sociaal contact