EPA
Volledig scherm
© EPA

Alles wat je moet onthouden van de dag dat N-VA uit de regering stapte

Het doek is gevallen over de Zweedse coalitie. N-VA stapt uit de regering (of wordt er naar eigen zeggen uit geduwd) en ons land wordt voortaan bestuurd door een minderheidsregering. Alles wat je moet onthouden van deze crisisdag.

92 reacties

 • Eric Loyens

  2 jaar geleden
  Zij de zeveren dat nva niet achter postjes lopen vergeten hier te zeggen dat de voorzitter bartje 5000€ per maand opraapt voor een parlementszitje waar hij nooit komt
 • bob jansens

  2 jaar geleden
  Bracke moet opstappen want het mandaat komt de meerderheid toe... met slecht 1 op 3 van de zetels is de oppositie de meerderheid...
 • Zjos Peeters

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat de Wever de volgende keer zijn verstand gebruikt en naar die andere rechtse partij een stapt om te praten. Zolang hij dat niet doet, zet hij de trado's in een zetel. Die mogen doen en laten wat ze willen, ze zullen er anders steeds bij zijn!
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  Wat ik onthoud. N-VA trok haar gewraakte campagne in omdat het volgens haar niet klopt dat het migratiepact inhoudt: verbod terugsturen illegale gezinnen; toegang sociale rechten voor illegalen; versoepeling gezinshereniging; illegaal verblijf niet strafbaar; opsluiting illegalen wordt moeilijker; focus op behoud cultuur migrant. Als dat allemaal gelogen is waarom mocht het pact dan niet ondertekend worden? N-VA hypocrisie in het kwadraat.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Waar niemand in de belgische media over rept is dat veel landen niet akkoord zijn met dat pact. laten we niet vergeten dat in Nederland, Frankrijk, Zweden, Duitsland heel wat te doen is geweest. tot een maand terug was het in Nederland stevig knokken met de woorden in Den Haag. En landen als Indonesie -nb een moslimland, zijn radicaal tegen omdat ze in hun uitzetprocedures gekortwiekt worden. Neen, de NVA staat dus niet alleen.
 1. Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrangfonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerprogrammatie: “We maken het zo bruisend mogelijk”
  Gent

  Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrang­fonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerpro­gram­ma­tie: “We maken het zo bruisend mogelijk”

  Geen Gentse Feesten, maar wel zoveel mogelijk gecontroleerd feesten. Dat is wat de stad Gent wil doen, de komende zomer. Daarom is er alvast 1 miljoen euro gestoken in een ‘knaldrangfonds’, om iedereen die wil de mogelijkheid te geven om kleinere evenementen in openlucht te organiseren volgens de coronamaatregelen. Ook komt er weer camerabewaking in de binnenstad, van 1 mei tot eind oktober.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug