EPA
Volledig scherm
© EPA

Alles wat je moet onthouden van de dag dat N-VA uit de regering stapte

Het doek is gevallen over de Zweedse coalitie. N-VA stapt uit de regering (of wordt er naar eigen zeggen uit geduwd) en ons land wordt voortaan bestuurd door een minderheidsregering. Alles wat je moet onthouden van deze crisisdag.

92 reacties

 • eric loyens

  4 jaar geleden
  Zij de zeveren dat nva niet achter postjes lopen vergeten hier te zeggen dat de voorzitter bartje 5000€ per maand opraapt voor een parlementszitje waar hij nooit komt
 • bob jansens

  4 jaar geleden
  Bracke moet opstappen want het mandaat komt de meerderheid toe... met slecht 1 op 3 van de zetels is de oppositie de meerderheid...
 • Zjos Peeters

  4 jaar geleden
  Ik hoop dat de Wever de volgende keer zijn verstand gebruikt en naar die andere rechtse partij een stapt om te praten. Zolang hij dat niet doet, zet hij de trado's in een zetel. Die mogen doen en laten wat ze willen, ze zullen er anders steeds bij zijn!
 • Leo Peeters

  4 jaar geleden
  Wat ik onthoud. N-VA trok haar gewraakte campagne in omdat het volgens haar niet klopt dat het migratiepact inhoudt: verbod terugsturen illegale gezinnen; toegang sociale rechten voor illegalen; versoepeling gezinshereniging; illegaal verblijf niet strafbaar; opsluiting illegalen wordt moeilijker; focus op behoud cultuur migrant. Als dat allemaal gelogen is waarom mocht het pact dan niet ondertekend worden? N-VA hypocrisie in het kwadraat.
 • eric maier

  4 jaar geleden
  Waar niemand in de belgische media over rept is dat veel landen niet akkoord zijn met dat pact. laten we niet vergeten dat in Nederland, Frankrijk, Zweden, Duitsland heel wat te doen is geweest. tot een maand terug was het in Nederland stevig knokken met de woorden in Den Haag. En landen als Indonesie -nb een moslimland, zijn radicaal tegen omdat ze in hun uitzetprocedures gekortwiekt worden. Neen, de NVA staat dus niet alleen.
 1. Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft
  Play
  Antwerpen

  Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onder­schept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft

  Hoewel er tijdens de eerste zes maanden van 2022 minder cocaïne werd onderschept in de Antwerpse haven dan tijdens dezelfde periode in 2021, zet de groeiende trend zich wel verder. Door Operatie Sky was er vorig jaar namelijk een uitzonderlijk grote vangst. In totaal werd er dit jaar van januari tot en met juni 35,83 ton cocaïne in beslag genomen, blijkt uit cijfers van de douane die onze redactie kon inkijken.
 2. ONZE OPINIE. “Gevonden! Een nieuw CD&V-boegbeeld voor Antwerpen!”
  PREMIUM
  2

  ONZE OPINIE. “Gevonden! Een nieuw CD&V-boeg­beeld voor Antwerpen!”

  Zoeken ze bij CD&V nog een boegbeeld voor Antwerpen? Want meer dan Annelies Verlinden voelt deze vrouw zich duidelijk geroepen: Cathy Berx. De Antwerpse gouverneur snijdt tegenwoordig haar christendemocratische collega uit West-Vlaanderen Carl Decaluwé te pas en te onpas de pas af in de drang om ons leven in een betere plooi te leggen. Pizzadozen tellen in tijden van pandemie, de toegang tot recreatiedomeinen beperken in tijden van vandalisme of het hervormen van de waterfactuur in tijden van droogte? Cathy Berx is your woman!