EPA
Volledig scherm
© EPA

Alles wat je moet onthouden van de dag dat N-VA uit de regering stapte

Het doek is gevallen over de Zweedse coalitie. N-VA stapt uit de regering (of wordt er naar eigen zeggen uit geduwd) en ons land wordt voortaan bestuurd door een minderheidsregering. Alles wat je moet onthouden van deze crisisdag.

92 reacties

 • eric loyens

  3 jaar geleden
  Zij de zeveren dat nva niet achter postjes lopen vergeten hier te zeggen dat de voorzitter bartje 5000€ per maand opraapt voor een parlementszitje waar hij nooit komt
 • bob jansens

  3 jaar geleden
  Bracke moet opstappen want het mandaat komt de meerderheid toe... met slecht 1 op 3 van de zetels is de oppositie de meerderheid...
 • Zjos Peeters

  3 jaar geleden
  Ik hoop dat de Wever de volgende keer zijn verstand gebruikt en naar die andere rechtse partij een stapt om te praten. Zolang hij dat niet doet, zet hij de trado's in een zetel. Die mogen doen en laten wat ze willen, ze zullen er anders steeds bij zijn!
 • Leo Duym

  3 jaar geleden
  Wat ik onthoud. N-VA trok haar gewraakte campagne in omdat het volgens haar niet klopt dat het migratiepact inhoudt: verbod terugsturen illegale gezinnen; toegang sociale rechten voor illegalen; versoepeling gezinshereniging; illegaal verblijf niet strafbaar; opsluiting illegalen wordt moeilijker; focus op behoud cultuur migrant. Als dat allemaal gelogen is waarom mocht het pact dan niet ondertekend worden? N-VA hypocrisie in het kwadraat.
 • eric maier

  3 jaar geleden
  Waar niemand in de belgische media over rept is dat veel landen niet akkoord zijn met dat pact. laten we niet vergeten dat in Nederland, Frankrijk, Zweden, Duitsland heel wat te doen is geweest. tot een maand terug was het in Nederland stevig knokken met de woorden in Den Haag. En landen als Indonesie -nb een moslimland, zijn radicaal tegen omdat ze in hun uitzetprocedures gekortwiekt worden. Neen, de NVA staat dus niet alleen.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Morgen start PFOS-onderzoekscommissie: “Politieke partijen zullen hun eigenbelang moeten overstijgen”
  Play

  Morgen start PFOS-onderzoeks­com­mis­sie: “Politieke partijen zullen hun eigenbe­lang moeten overstij­gen”

  Morgen start de parlementaire onderzoekscommissie rond PFOS-vervuiling in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Die commissie, die uit zestien leden bestaat, zal tal van vragen moeten beantwoorden. Want dat PFOS gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid, was al jaren gemeld. Maar met de informatie werd nooit iets gedaan. Hannes Anaf, Vlaams fractieleider van oppositiepartij Vooruit, zal voorzitter zijn van de commissie en legt uit hoe die te werk zal gaan.