Archiefbeeld van 21 juni 2021. Tijdens de zoektocht naar Jürgen Conings in en rond het Nationale Park Hoge Kempen zijn alle mogelijke middelen gebruikt om hem te vinden, zegt federaal procureur Frédéric Van Leeuw.
Volledig scherm
Archiefbeeld van 21 juni 2021. Tijdens de zoektocht naar Jürgen Conings in en rond het Nationale Park Hoge Kempen zijn alle mogelijke middelen gebruikt om hem te vinden, zegt federaal procureur Frédéric Van Leeuw. © Mine Dalemans

Alles in het werk gesteld om Jürgen Conings terug te vinden, zegt federaal procureur

Alles is in het werk gesteld om de voortvluchtige militair Jürgen Conings terug te vinden. Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw woensdag verklaard. Hij reageerde daarmee op uitspraken van Serge Lipszyc, de voorzitter van het Comité I. Die had vorige week gewezen op krachten binnen de staat die extreemrechts willen bevoordelen. "Mocht Jürgen Conings Mustafa geheten hebben, dan denk ik dat de zaken anders zouden verlopen zijn", klonk het fors.

 1. Topman Comité I wijst naar extreemrechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevonden?"

  Topman Comité I wijst naar extreem­rechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevon­den?"

  “Als Jürgen Conings Mustafa had genoemd, zou het anders zijn gelopen.” Dat vertelt Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I, dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten, in een explosief interview met het magazine ‘Wilfried’. Hij zegt dat sommigen binnen de Belgische staat er baat bij hebben “extreemrechts te promoten” en hij noemt Filip Dewinter een spion van de Chinezen.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.