BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Alle vragen over de inverdenkingstelling van Dries Van Langenhove beantwoord

Dries Van Langenhove, pas verkozen als onafhankelijk Kamerlid op de Vlaams Belang-lijst in Vlaams-Brabant, is vandaag opgepakt en verhoord in het onderzoek naar Schild en Vrienden. De onderzoeksrechter heeft hem formeel in verdenking gesteld voor mogelijk inbreuken op de antiracismewet, de negationismewet en de wapenwet. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De onderzoeksrechter besliste na de voorleiding om Van Langenhove vrij te laten onder voorwaarden, waaronder een geleid bezoek aan de Dossinkazerne in Mechelen. Wat was de aanleiding voor zijn arrestatie en hoe reageert zijn entourage?

226 reacties

 • Robberecht Francis

  2 jaar geleden
  Waarom is Louis Tobback oa nog niet opgepakt voor ondervraging voor uitspraken van recent over DVL of van enkele jaren geleden over moslims? Toevallig nét tijdens politieke hoogtepunten schiet het gerecht in actie tegen de meer rechtse partijen alweer! Waar zat/zit het gerecht in grote fraude dossiers van (vroeger Sp of PS) Spa (in Brussel, Antwerpen,... Ze mogen kiezen) of van CVP ers die zich openlijk verrijken???
 • Marc Camp

  2 jaar geleden
  Ludgarde, we wonen nog steeds in een rechtstaat! En waarom ging DVL in de politiek. Een poging om het recht te ontlopen? Rekenen op mensen als jij om te kalgen en zagen. Laat het gerecht zijn werk doen. Hij heeft zelfs inzage in heel zijn dossier, iets wat velen niet eens hebben. En vermoeden is geen schuld! Is dat zo,moeilijk te begrijpen?
 • Ronny Van Cleempoel

  2 jaar geleden
  Gewoon een politieke afrekening en de sociale media wakkert dat met plezier aan.En de echte problemen wordt naar de achtergrond geduwd.
 • Jan Hendrickx

  2 jaar geleden
  Valt niet op: 8 maanden niets...3 dagen voor eedaflegging zijn ze daar.
 • San Pauwels

  2 jaar geleden
  @Bo Boudens: Er zijn grenzen aan de vrije meningsuiting. Negationisme en racistische uitlatingen zijn strafbaar, ook wanneer ze via het internet (chatgroepen) verspreid worden. Politici moeten zich ook aan de wet houden en hebben een voorbeeldfunctie. Het gerecht zal onderzoeken of de beschuldigingen gegrond zijn.
 1. Weyts wil acuut lerarentekort bestrijden met ‘pakket van 10 maatregelen’, parlementsleden stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regeringsvoorstel of gewoon wat losse ideeën?”
  Play
  108

  Weyts wil lerarente­kort bestrijden met ‘pakket van 10 maatrege­len’, parlements­le­den stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regerings­voor­stel of gewoon wat losse ideeën?”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legt 10 maatregelen op tafel om iets te doen aan het acute lerarentekort in het Vlaamse onderwijs. Het gaat om maatregelen waarmee hij zowel de zij-instroom in het onderwijs wil versterken als bepaalde groepen wil “activeren”, zo klinkt het. De N-VA-minister stelde zijn 10 voorstellen woensdag voor in een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. De manier waarop zorgde evenwel meteen voor kritiek bij zowel meerderheid als oppositie.
 2. “Geen PlayStation 5 voor Sinterklaas”, 300.000 mensen stellen zich kandidaat voor slechts 1.800 gameconsoles

  “Geen PlayStati­on 5 voor Sinter­klaas”, 300.000 mensen stellen zich kandidaat voor slechts 1.800 gameconso­les

  Cool Blue verloot 1.800 nieuwe PlayStation 5-consoles. Je kan die niet winnen, maar krijgt gewoon de kans om er een te kopen. 300.000 mensen stelden zich reeds kandidaat. Door een wereldwijd tekort aan computerchips kampt Sony met een gigantische achterstand op de leveringen van de nieuwe spelconsole. Onze game-expert geeft uitleg: “De schaarste zal tot zeker volgend jaar duren”.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.