BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Alle vragen over de inverdenkingstelling van Dries Van Langenhove beantwoord

Dries Van Langenhove, pas verkozen als onafhankelijk Kamerlid op de Vlaams Belang-lijst in Vlaams-Brabant, is vandaag opgepakt en verhoord in het onderzoek naar Schild en Vrienden. De onderzoeksrechter heeft hem formeel in verdenking gesteld voor mogelijk inbreuken op de antiracismewet, de negationismewet en de wapenwet. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De onderzoeksrechter besliste na de voorleiding om Van Langenhove vrij te laten onder voorwaarden, waaronder een geleid bezoek aan de Dossinkazerne in Mechelen. Wat was de aanleiding voor zijn arrestatie en hoe reageert zijn entourage?

226 reacties

 • Robberecht Francis

  2 jaar geleden
  Waarom is Louis Tobback oa nog niet opgepakt voor ondervraging voor uitspraken van recent over DVL of van enkele jaren geleden over moslims? Toevallig nét tijdens politieke hoogtepunten schiet het gerecht in actie tegen de meer rechtse partijen alweer! Waar zat/zit het gerecht in grote fraude dossiers van (vroeger Sp of PS) Spa (in Brussel, Antwerpen,... Ze mogen kiezen) of van CVP ers die zich openlijk verrijken???
 • Marc Camp

  2 jaar geleden
  Ludgarde, we wonen nog steeds in een rechtstaat! En waarom ging DVL in de politiek. Een poging om het recht te ontlopen? Rekenen op mensen als jij om te kalgen en zagen. Laat het gerecht zijn werk doen. Hij heeft zelfs inzage in heel zijn dossier, iets wat velen niet eens hebben. En vermoeden is geen schuld! Is dat zo,moeilijk te begrijpen?
 • Ronny Van Cleempoel

  2 jaar geleden
  Gewoon een politieke afrekening en de sociale media wakkert dat met plezier aan.En de echte problemen wordt naar de achtergrond geduwd.
 • Jan Hendrickx

  2 jaar geleden
  Valt niet op: 8 maanden niets...3 dagen voor eedaflegging zijn ze daar.
 • San Pauwels

  2 jaar geleden
  @Bo Boudens: Er zijn grenzen aan de vrije meningsuiting. Negationisme en racistische uitlatingen zijn strafbaar, ook wanneer ze via het internet (chatgroepen) verspreid worden. Politici moeten zich ook aan de wet houden en hebben een voorbeeldfunctie. Het gerecht zal onderzoeken of de beschuldigingen gegrond zijn.