"Je zal een prikje voelen": dat zinnetje hoort u binnen de komende maanden wellicht voor de vierde keer op twee jaar tijd. Leg alvast dat hemdje met makkelijk opstroopbare mouwen klaar.
Volledig scherm
PREMIUM
"Je zal een prikje voelen": dat zinnetje hoort u binnen de komende maanden wellicht voor de vierde keer op twee jaar tijd. Leg alvast dat hemdje met makkelijk opstroopbare mouwen klaar. © Photo News

Alle volwassenen mogen vanaf september tweede booster halen

Alle 18-plussers kunnen in het najaar een tweede boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Vanaf september komen de risicogroepen aan de beurt, samen met mensen werkzaam in de zorgsector. Dat staat in de aanbeveling van de Hoge Gezondheidsraad die Het Laatste Nieuws kon inkijken en waarmee de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid morgen aan de slag gaat. Wanneer is wie aan de beurt? En zal die booster al een aangepast vaccin zijn?

42 reacties

 • patrick feyen

  1 maand geleden
  Het is nog gebaseerd op het originele virus en er zijn al studies verschenen dat het max. 3 maanden zou helpen, waar zijn we dan mee bezig.
 • Inge Beckers

  1 maand geleden
  Ik ben als risicopatiente nog maar 2vaccins gehad tegen Corona .Eerste keer inJuni vorig jaar met Johnson& Johnson Eerste boostervaccin met Pfizer. Voelde me veel veiliger.Dus een 2de boostervaccin vind ik erg belangrijk voor mij.Heb een zwak immuumsysteem.
 • Walter Busschots

  1 maand geleden
  Het wordt zoals een prik voor de griep. De keuze ligt bij jezelf. De griep maakt jaarlijks ook makkelijk 10000 slachtoffers. Roken nog meer.
 • bob jansens

  1 maand geleden
  Als de vaccinatiecentra dan functioneren zoals nu dan zal er niet veel gevaccineerd worden. 80-plussers die wegens ziekte op de voorgestelde datum geen 4de spuitje mochten krijgen geraken niet eens aan een nieuwe afspraak...
 • Isabelle Aerts

  1 maand geleden
  Als het niet verplichtend word pas ik voor een keer
 1. Meer dan 12.000 Belgen rijden met vervallen plastic rijbewijs: bestuurders riskeren boete, rijverbod of gevangenisstraf

  Meer dan 12.000 Belgen rijden met vervallen plastic rijbewijs: bestuur­ders riskeren boete, rijverbod of gevangenis­straf

  Meer dan 12.000 Belgen rijden rond met een vervallen plastic rijbewijs. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). Wie zonder geldig rijbewijs rijdt, riskeert een geldboete van 1.600 tot 16.000 euro, een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar of een gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar. Als bij een ongeval wordt vastgesteld dat het rijbewijs van de bestuurder vervallen is, heeft dat ook grote gevolgen voor de verzekering.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.