Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Alle strengere maatregelen op een rij: “Kom alleen buiten als het strikt noodzakelijk is”

Sinds woensdagmiddag ligt het openbare leven in ons land zo goed als volledig stil. Een dag eerder had de Nationale Veiligheidsraad een rits strengere maatregelen aangekondigd, om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dijken. De strengere maatregelen houden in dat alle niet-essentiële zaken sinds woensdag gesloten zijn. Enkel supermarkten, apotheken en krantenwinkels blijven open. De nieuwe regels gelden tot en met 5 april.

372 reacties

 • Andy Willems

  1 jaar geleden
  De bouw, ikzelf werk als elektricien waar er samen in camionette word gezeten, waar materialen door verschillende collega's word aangeraakt enz niet essentiële werken die nu nog worden uitgevoerd enz... En dit gebeurd bij verschillende mensen dit zal zeker geen oplossing zijn als de niet essentiële werken gewoon blijven doorgaan die maanden kunnen wachten...
 • Patrick Moorthamer

  1 jaar geleden
  Versta niet dat een nachtwinkel en een krantenwinkel essentieel zijn!
 • GEERT GEIREGAT

  1 jaar geleden
  Wij als elektricien moeten verder werken is nog niet toegekend op uitkering
 • William Lambrecht

  1 jaar geleden
  Hans Von Der Crone. Staat er duidelijk in dat het niet mag. Jammer want ik rijd ook eens graag. En het mag ook niet om de auto te nemen om te gaan wandelen, een supermarkt bezoeken die iets verder gelegen is enz. Wordt leuk als iedereen korte afstanden doet en de accu plat gaat. Niet iedereen kan ze thuis opladen.
 • Ellen De Smet

  1 jaar geleden
  Is er financiële steun voor de culturele/artistieke sector? Jobs vallen weg voor acteurs, techniekers, crew,...velen zijn zelfstandig/freelance/interim dus geen “winkel” die al dan niet verplicht moet sluiten. 0 inkomsten maar sociale bijdrage is wél net afgehouden! Ik ga maar in mijn atelier werken (0 contact), hopelijk mag dat, en wat dingen maken als bezigheid zonder iets te kunnen verkopen of dienst te kunnen uitvoeren. Even doorbijten iedereen aub dan zijn we er sneller van af!
 1. ONZE OPINIE. “Achter de sterftecijfers in onze ziekenhuizen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoeken?”
  PREMIUM
  15

  ONZE OPINIE. “Achter de sterftecij­fers in onze ziekenhui­zen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoe­ken?”

  Na meer dan een jaar is er eindelijk wat meer zicht op de cijfers van het aantal coronadoden in onze ziekenhuizen. “Achter die cijfers schuilt meer dan enkel menselijk leed”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze kunnen ons mogelijk ook iets vertellen over bepaalde disfuncties in de zorg. Vraag is of iedereen die oefening wil maken.”
 2. Eerste vaccinatiecentra sluiten binnenkort de deuren, tot half oktober nog minstens één locatie per eerstelijnszone

  Eerste vaccinatie­cen­tra sluiten binnenkort de deuren, tot half oktober nog minstens één locatie per eerste­lijns­zo­ne

  Nog zeker tot half oktober blijft er in Vlaanderen minstens één vaccinatiecentrum per eerstelijnszone open. Dat laat het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) weten. Op een tien- à vijftiental locaties wordt bekeken of een fusie of een verhuis naar een kleinere locatie tot de mogelijkheden behoort, maar concrete beslissingen zijn daarover nog niet genomen.