Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Álle pelsdierkwekerijen in Vlaanderen sluiten sneller dan verwacht de deuren

Er komt wellicht sneller dan verwacht een einde aan de pelsdierkweek en het gebruik van dwangvoeding in Vlaanderen. De aanwezige bedrijven moesten normaal eind 2023 de deuren sluiten, maar volgens Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) hebben ze allemaal nu al een aanvraag tot stopzetting ingediend. Gwenny De Vroe van Open Vld waarschuwt in een reactie dat het toch nog lang kan duren.

8 reacties

 • Manu Claes

  2 maanden geleden
  Eindelijk, niets te vroeg !
 • martine vandenbroeck

  2 maanden geleden
  Goede zaak niet meer van deze tijd.
 • Tonny Deruytter

  2 maanden geleden
  Zal nu wel van China of elders komen waar gaia niet bestaat.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Dierenmishandeling!
 • Bert Verhulst

  2 maanden geleden
  En wat hebben we nu bereikt ? Dat een sector die sterk gereguleerd was in België, en er waarschijnlijk toch enige controle was op dierenleed, nu volledig zal verschuiven naar regio's waar er geen enkel vorm van controle op dierenwelzijn is. Princiepsbeslissing resulteert dus in meer dierenleed.
 1. Denemarken gaat 4 miljoen gedode nertsen weer opgraven en verbranden, fokkerijen verboden tot 2022

  Denemarken gaat 4 miljoen gedode nertsen weer opgraven en verbranden, fokkerijen verboden tot 2022

  De Denen gaan zo’n vier miljoen nertsen weer opgraven die werden geruimd na de ontdekking van een gemuteerde vorm van het coronavirus op nertsenkwekerijen. Het land wil de kadavers verbranden als afval om vervuiling van drinkwater en zwemgebieden te voorkomen. Denemarken wacht met de operatie tot mei om zeker te zijn dat er geen risico op besmetting meer is. Het land verbiedt ook nertsenfokkerijen tot 2022. Hiermee wordt het ruimen met terugwerkende kracht gesteund door wetgeving.