Frank Vandenbroucke keert terug naar de politiek en wordt voor sp.a vicepremier, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid in de nieuwe regering-De Croo.
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke keert terug naar de politiek en wordt voor sp.a vicepremier, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid in de nieuwe regering-De Croo. © BELGA

Alle partijcongressen zetten licht op groen, nieuwe regering kan morgen de eed afleggen - ‘Bom’ van sp.a blijkt Frank Vandenbroucke

België heeft een nieuwe federale regering. De Vivaldi-regering bestaande uit zeven partijen zal geleid worden door Alexander De Croo (Open Vld). De andere bevoegdheden worden volop verdeeld. Vanavond gingen op de ledencongressen alle lichten op groen, morgen legt de regering-De Croo I de eed af. Volg hier alles in dit liveblog. 

463 reacties

 • Jan vanderwallen

  1 jaar geleden
  De leden van die partijen zijn hun partij blijkbaar beu en stemden voor het verdwijnen ervan. Een juiste keuze.
 • Erik Beckers

  1 jaar geleden
  Al die partijleden hebben dat akkoord uiteraard op een paar uur volledig gelezen en beoordeeld. Straf!
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Zoals gewoonlijk word er voor de invalide mensen geen verhoging doorgevoerd en blijven ze letterlijk met een hongerloon achter ,net zoals de ander laagste inkomens ,enkel voor wie 45 jaar heeft (kunnen) werken zal er misschien een pensioen van 1500 euro zijn ,wat eigenlijk amper zal volstaan tegen 2025 .
 • John De roo

  1 jaar geleden
  Blij dat het toch Vivaldi geworden is. Het zal de woede en onbegrip van de kiezer alleen maar aanwakkeren. Het is de ideale voedingsbodem om rechts nog sterker te laten worden. Het houdt rechts in het zadel ipv hen te laten regeren op een moment dat ze nog in te tomen zijn zullen ze regeren op hun voorwaarden wanneer de afrekening volgt. Bedankt Vivaldi.
 • Jos Spriet-Dewaele

  1 jaar geleden
  Nu rap nog een beetje meer de vlaming pesten en geld aftroggelen Nog meer schulden maken en dan mekkeren op een volgende regering die terug de put moet proberen te dempen
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.